Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRASNA PRIČA

Bebičice iz Gradišta: Kako je primalja iz vinkovačke bolnice razvila posao

Bebičice iz Gradišta: Kako je primalja iz vinkovačke bolnice razvila posao
27.10.2020.
u 14:07

- Nisam niti sanjala kako će tih prvih par bebičica, koje sam napravila prije dvije i pol godine, prerasti u pravi posao. Imam jako puno poziva, ali s obzirom na obveze teško sve stižem. Sve radim ručno i sve sama šijem

Sasvim slučajno kroz razgovor s prijateljicom, prije dvije i pol godine, Višnja Ivanšić (35) sašila je prve dječje papučice i to za potrebe svoga najmlađeg djeteta. Ubrzo poslije ova primalja u vinkovačkoj bolnici, koja živi u Gradištu, pokrenula je svoju domaću radinost u okviru koje proizvodi unikatne dječje papučice koje je nazvala bebičicama. Tijekom te dvije i pol godine Ivanšić je napravila na stotine komada papučica koje se danas mogu pronaći širom Hrvatske ali i u inozemstvu.

- Krenula sam polako i po malo stidljivo, a onda su krenule pohvale obitelji, prijatelja pa su krenule i brojne narudžbe. Počela sam s bebičicama u veličinama od 0-6 mjeseci ali su ubrzo počele i narudžbe za veće pa tako sada pravim ručno rađene papučice od platna i tkanih marama do broja 45 za odrasle, kaže Ivanšić.

Pojašnjava kako su bebičice zapravo unikatne papučice, izrađene od pamučnih platna ili tkanih marama, personalizirane vezovima po želji kupca. Moguće je staviti i kožu koja se ne kliže. Ivanšić tu nije stala pa je poslije dvije i pol godina prije nekoliko dana počela proizvoditi bebičice ukrašene zlatovezom.

- Koliko ja znam ovakvih dječjih papučica, ukrašenih zlatovezom, nigdje se ne proizvode. Želja mi je bila sa zlatovezom podsjetiti malo na „slavonski štih“. Tek sam krenula s njima i već se mogu čuti brojne pozitivne reakcije od žena koje govore kako su ih podsjetile na Slavoniju. Mislim i kako su bebičice s zlatovezom idealne za ovo naše podneblje i manifestacije poput Vinkovačkih jeseni, Šokačkog sijela i slično, kaže Ivanšić.

Dodaje i kako joj za izradu jednog para bebičica treba oko 2 sata jer sve radi uz pomoć mašine za šivanje. U izradi koristi 100 posto pamučno dizajnersko platno i tkane marame te meki pamučni velur i minky koji postavlja u unutrašnjost. U ponudi su niske i visoke bebičice.

- Nisam niti sanjala kako će tih prvih par bebičica, koje sam napravila prije dvije i pol godine, prerasti u pravi posao. Imam jako puno poziva, ali s obzirom na obveze teško sve stižem. Sve radim ručno i sve sama šijem. Sada mi najveći problem predstavlja nedostatak vremena jer mi je ovih 24 sata u jednom danu malo. Međutim, iznimno mi je drago kada vidim koliki interes za bebičice vlada i da se one nose širom Hrvatske pa i u inozemstvu. U budućnosti će biti još noviteta, zaključila je Ivanšić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije