Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema jedinstva?

Bebić sam odao počast Tuđmanu: Možda me HDZ zaboravio pozvati

komemoracija za franju tuđmana (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/10
10.12.2011.
u 11:53

- Stranka je u šest godina pretrpjela četiri poraza. Iz toga treba izvući pouku - pojasnio je Bebić

Pola sata nakon čelništva HDZ-a na grob prvog hrvatskog predsjednika svijeću je došao zapaliti i predsjednik Sabora Luka Bebić. Objasnio je kako se došao prisjetiti dana Tuđmanova nadahnutog vodstva, obrane i stvaranja nezavisne države te kako je Tuđman time utro put potpisivanja pristupnog ugovora u EU.

>>Jarnjak: Tuđman bi bio ponosan što Hrvatska ulazi u EU

Na pitanje zašto nije s ostalim čelnicima došao odati počast Tuđmanu odgovorio je: - Možda su me zaboravili pozvati.

A na pitanje o tome ima li to nepozivanje veze s njegovim prijateljstvom sa Ivom Sanaderom Bebić je naglasio kako je on član predsjedništva stranke dok god je predsjednik Sabora. - Optužnice i procese ne bi komentirao, a preporučujem i drugima da to ne rade jer je to protivno našim ustavnim načelima - dodao je Bebić.

Jadranka Kosor naglasila je koliko je bitno jedinstvo stranke , a na pitanje novinara postoji li zaista jedinstvo unutar HDZ-a Bebić je objasnio kako jedinstvo programa postoji, ali kako ne moraju svi biti jedinstveni u svakom detalju nego je važnije jedinstvo oko krucijalnih pitanja.

- Stranka je u šest godina pretrpjela četiri poraza. Izgubili smo dvoje predsjedničke izbore, lokalne izbore u Zagrebu 2009. i ove zadnje parlamentarne izbore. Sve te poraze trebalo bi analizirati i iz njih izvući pouku - smatra predsjednik Sabora.

Na komentar Vladimira Šeksa kako bi Jadranka Kosor trebala biti jedini kandidat za mjesto predsjednika HDZ-a Bebić je samo kratko rekao kako se nakon analize treba provesti demokratski proces koji će ili potvrditi staro vodstvo stranke ili dovesti novo.

Predvođeni Jadrankom Kosor gotovo svi čelnici HDZ-a zajedno s Tuđmanovim sinom Miroslavom paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca odali su počast pokojnom predsjedniku. U tome im se pridružilo i 500-tinjak članova stranke i simpatizera lika i djela Franje Tuđmana.

Počast prvom hrvatskom predsjedniku dali su ljudi iz cijele Hrvatske koji su na Mirogoj stigli autobusima, a najviše ih je došlo iz Dalmacija i dalmatinske zagore. Gotovo svi poželjeli su se rukovati i fotografirati s predsjednicom stranke, a nakon polaganja vijenaca svi okupljeni otpjevali su HDZ-ovu himnu "Bože čuvaj Hrvatsku".

Prije nego se vrh stranke uputio na Mirogoj odati počast Franji Tuđmanu u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma u Opatičkoj ulici održan je komemoracijski skup. Jadranka Kosor podsjetila je na sve Tuđmanove zasluge tijekom stvaranja neovisne Hrvatske te pozvala na zajedništvo i jedinstvo stranke.

- Imali smo čast biti s Tuđmanom u povijesnim trenutcima stvaranja hrvatske države, a sada trebamo sačuvati jedinstvo HDZ-a. Neka nas sve što je Tuđman živio dodatno obveže na očuvanje snažne i velike hrvatske demokratske zajednice. Inspirirani Tuđmanovom ostavštinom dat ćemo viziju za naprednu Hrvatsku - kazala je Kosor.

Komentara 209

SE
sestravlatka
02:36 14.12.2011.

Mučka đubrad .

OB
-obrisani-
16:06 10.12.2011.

Franina, ko planina a Štefina, ko kljusina...

OB
-obrisani-
20:53 10.12.2011.

Imagine * Zucchero & Randy Crawford

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije