Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica smrti

Jarnjak: Tuđman bi bio ponosan što Hrvatska ulazi u EU

Obljetnica Tuđman (1)
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/3
10.12.2011.
u 14:19

Tuđman je uvijek govorio da Hrvatska treba biti član te zajednice i sjediti za stolom gdje se odlučuje, kaže Jarnjak

Zagorski HDZ-ovci danas su na 12. obljetnicu smrti dr. Franje Tuđmana položili vijence i zapalili svijeće kod njegove spomen kuće u Velikom Trgovišću. Svake godine na obljetnicu smrti u rodno mjesto prvog hrvatskog predsjednika dolazi i Ivan Jarnjak.

- Svaki puta naviru sjećanja na ono doba kada smo zajedno stvarali hrvatsku državu. Uvijek me nešto podsjeti na tog velikog čovjeka koji je i 90-tih godina, ali i ranije govorio o Europskoj uniji. Tuđman je uvijek govorio da Hrvatska treba biti član te zajednice i sjediti za stolom gdje se odlučuje. Danas bi bio ponosan na činjenicu da Hrvatska postaje članica europske zajendice - rekao je Jarnjak.  

No, dodao je kako sigurno ne bi bio ponosan na opružnicu protiv stranke i ljude koji su se ogrješili. Tuđman  je želio  da Hrvatska dostojanstveno napravi taj korak, a tako je i bilo, u što su se mogli uvjeriti svi europski čelnici, kaže Jarnjak.

- Istraga protiv mene je obustavljena, a isto to očekujem da će se dogoditi i stranci. Imam puno ljudi koji će nastaviti raditi, vjerujem da će HDZ izaći iz krize i da će opet pobjediti na izborima za četiri godine. Malo je stranaka u povijesti koje su dobile i treći mandat, rekao je Jarnjak.

Komentara 48

PR
propalismoFranjoskroz
14:53 10.12.2011.

zanimljiv je ovaj Jarnjak,na suđenju Glavašu ništa se nije sjećao iz rata,čak ni bliža povijest dok je Sanader pelješio Hrvatsku ništa se ne sjeća,al eto sad mu naviru sjećanja

BC
black_crow
15:02 10.12.2011.

Srbo udbaši stalno proturaju dezinformacije o Dr.Tudjmanu ali neka svatko normalan pogleda vanjski dug na dan njegove smrti, vlasništvo stranaca na taj dan, broj nezaposlenih i sve druge gospodarske čimbenike. A kad se u to uključe rat, obnova i izbjeglice onda su brojke fantastika za \" nasljednike\". Počivao u miru veliki čovječe!

OB
-obrisani-
14:31 10.12.2011.

Hvala Franji Tudmanu jedini je bio pravi domoljubni predsjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije