Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon više od mjesec dana

Beba koja je više od 128 sati provela pod ruševinama u Turskoj ponovno spojena s majkom

Spašavanje cijele obitelji u Siriji
Reuters
03.04.2023.
u 10:47

Beba od devet mjeseci spašena je živa nakon što je 128 sati bila zatrpana pod ruševinama u pokrajini Hatay. No svo ovo vrijeme nije bilo poznato što je s njegovom majkom. Nakon više od mjesec dana potraga je uspješno završena i beba je opet s mamom.

Nakon što je katastrofalan potres u Turskoj zapanjio cijeli svijet, ništa manje nisu bez teksta ostvaila ni čudesna spašavanja koja su uslijedila i danima nakon. Jedno od takvih bilo je i spašavanje bebe koja je pod ruševinama provela čak 128 sati. Beba je nakon spašavanja prevezena u bolnicu u okrugu Iskenderun, a zatim u bolnicu Adana. Zdravstveno je bila dobro pa je prebačena na institucionalno zbrinjavanje, a medicinske sestre bebu su nazvale Gizem.

Nakon više od mjesec dana beba i majka ponovno su zajedno. Bebina majka Yasemin Begdas ozlijeđena je u potresu, a njen otac i dva brata izgubili su život, piše Anadolija. Majka je još uvijek na liječenju i dobrog je zdravstvenog stanja, a nakon što se potpuno oporavi beba će ponovno živjeti s njom. U potrazi za majkom presudan je bio DNK, preko kojeg je ministarstvo obitelji i socijalne skrbi pronašlo majku. 

'Beba koju su 128 sati nakon potresa pronašle ekipe za potragu i spašavanje je pravo čudo', ministrica Derya Yanik. 'Njegova majka još je uvijek na liječenju. Nema problema s njezinim općim zdravljem. Nakon što se oporavi, ostavit ćemo Gizem majčinoj skrbi', dodala je.

 

Komentara 1

AI
airbender
21:38 03.04.2023.

Što ne napišete koliko je to minuta? Veća drama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije