Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A NUDILI 20 MILIJUNA KN...

Dvojici osumnjičenika iz afere Vjetroelektrane ukinut istražni zatvor iako nisu položili jamčevinu

Milenko Bašić i Dragan Stipić, osumnjičeni u aferi Vjetroelektarne dolaze u zgradu USKOK-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
10.03.2021.
u 16:15

O toj je jamčevini odlučivao sudac Vinko Mioč, koji ju je prihvatio

Iako im odluka o jamčevini još nije postala pravomoćna, Milenko Bašić i Dragan Stipić, dvojac osumnjičen u aferi Vjetroelektrane, pušten  je iz Remetinca. Odlučio je tako Oliver Mittermayer, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda, nakon što je USKOK tražio da se tom dvojcu produži istražni zatvor za još  mjesec dana.

Njih su se dvojica 10. veljače sami javili  u Remetinec, a još nije utvrđeno ni kako su kao osobe s tjeralice prešli granicu. U Remetincu su završili jer im je istražni zatvor ranije bio određen po više osnova, a par dana nakon toga su iznijeli obranu pred USKOK-om. Potom su njihove obrane ponudile ukupno jamstvo od 20 milijuna kuna za njihovu obranu sa slobode.

O toj je jamčevini odlučivao sudac Vinko Mioč, koji ju je prihvatio. No izvanraspravno vijeće mu je zbog tehničke pogreške ukinulo odluku te mu je vratilo na ponovno odlučivanje. On je prošli tjedan opet prihvatio jamstvo, no odluka nije postala još pravomoćna. Pravomoćnost odluke bila je preduvjet za polaganje jamstva  te Bašićev i Stipićev izlazak iz Remetinca.

No za razliku od suca Mioča,  sudac Mittermayer je očito smatrao da su se okolnosti promijenile i da  dvojac može iz Remetinca  i bez polaganja jamstva od  20 milijuna kuna, što je trebala biti garancija da neće opet pobjeći. Oni su u međuvremenu prijavili prebivalište i u Hrvatskoj, što je po sucu Mittermayeru  izgleda dovoljna garancija da neće pobjeći. Inače, koliko se zna, do sada nije bilo slučajeva da je nekome ukinut istražni zatvor dok odluka o  jamstvu, nije postala pravomoćna.  

 

>> Pogledajte i ovaj video: Holding i Gradska groblja kažnjeni s ukupno 30.000 kuna zbog Bandićevog sprovoda

 

Komentara 10

Avatar acivij
acivij
16:52 10.03.2021.

Koliko je kapnulo?

Avatar Mali Berica
Mali Berica
17:22 10.03.2021.

Mittermayer je dobio 20-30 tisuća eura, u tom grmu leži zec.

FM
fmica
16:19 10.03.2021.

sigurno su iz dobrih familija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije