Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat u Siriji

Asad objavio snimku kako se vozi do Istočne Gute

Bashar al-Assad
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.03.2018.
u 13:54

Asad je snimljen kako putuje iz centra sirijske prijestolnice u nedavno oslobođena područja

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad pohvalio se vojnim pobjedama svoje vojske u sedam godina dugom ratu snimivši svoj put na prvu crtu sukoba i susret s vojnicima u blizini Damaska.

Asad je snimljen kako putuje iz centra sirijske prijestolnice u nedavno oslobođena područja.

"Cesta je otvorena... sve u gradu i u Siriji sad funkcionira", poručuje čelnik u videosnimci, opisujući cestu koja je prije bila pod snajperskom vatrom i istaknuvši kako je sada lakše putovati državom.

Snimka nedjeljnog izleta objavljena je tijekom noći, a u njoj Asad nosi sunčane naočale i vozi Hondu, govori o sve snažnijoj vladi dok iza njega miran krajolik zamjenjuju ratne ruševine.

Njegov posjet Istočnoj Guti događa se nakon početka egzodusa desetaka tisuća civila s tog područja, a snimke pokazuju njegov susret s vojnicima dok se u pozadini diže dim.

Ofenziva sirijske vojske na tu najveću enklavu pobunjenika u predgrađu Damaska počela je prije mjesec dana masovnim bombardiranjem, a dosad je ponovno osvojena većina područja, čime je ono podijeljeno na tri zone.

To je posljednja u nizu vojnih pobjeda Asada nakon što se Rusija 2015. uključila u rat na njegovoj strani i time dokrajčila snove pobunjenika da će zbaciti Asada s vlasti. Velik dio Sirije i dalje je izvan njegova dosega, no sada on kontrolira najveće gradove na najnapučenijem zapadu države.

Komentara 5

Avatar abcd
abcd
15:09 19.03.2018.

Podrska predsjedniku gosp. Assadu u ciscenju drzave od americkih, zidovskih i dzihadistickih placenika.

LU
luzer96
14:48 19.03.2018.

Sigurno vojnicima nosio kemijsko oružje-ono što je nađeno kod demokratski obješenog Sadama. Čudno je da ljudi jedva dočekaju Sirijske Vladine snage, inače u demokratskom svijetu nazvane režimske

Avatar superhik74
superhik74
15:18 19.03.2018.

Zar nam Killary nije rekla 2011 godine da su : "Assadovi dani odbrojani." ? Zaboravila je izgleda reci o kojem se broju radi, ali je dobro da su njeni dani odavno odbrojani pa sada pada niz stepenice sirom svijeta dok trosi pokradene novce za "pomoc Haitiju". Ipak je jos uvijek veliko "cudo" u zapadnim "demokratskim medijima" da se predsjednik Sirije vozi po Siriji. Nisu navikli na tako nesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije