Cijela ulica na splitskim Firulama mirisala je po bakalaru kada nam je chef Hrvoje Zirojević u restoranu Dvor, koji se diči Michelinovom preporukom, spravljao tradicionalni blagdanski ručak dalmatinskog primorja. Bio je osobito inspiriran pa je spremio čak tri jela.
– Odabrao sam ona jela koja su mi u ovom trenutku bila najdostupnija. Sad su ovi dani kada se jako puno radi s bakalarom, a imam i svježu, frišku tunu, tako da ima svega, kao i dobrih ideja. Napravili smo nešto tradicionalno i dodali smo jedan moderni štih – govori chef Zirojević koji nam je otkrio kako jednom sasvim uobičajenom dalmatinskom jelu, bakalaru na bijelo, dati neobičnu notu.
PREPUNA SPLITSKA RIVA
Kuhar preporučuje puno krumpira. A to znači malo bakalara. A bit blagdanskog obroka je uživanje u ribi.......Kad se već pravi ,jasno, treba biti urađeno kako treba. A to je odnos 1-2.