Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mini reforma

Babina Greda uvela prirez i komunalnu naknadu

Novac
Foto: Davor Puklavec/Pixell
08.01.2015.
u 09:56

Načelnik općine Josip Krnić kaže kako su oni uveli prirez od 5 posto i komunalnu naknadu u lipnju i to nema veze s mini-poreznom reformom

Općina Babina Greda se našla na popisu Porezne uprave, gradova i općina koje su, odgovarajući na vladinu mini-poreznu reformu, uvele nove ili povećale postojeće poreze i prireze. No, načelnik općine Josip Krnić kaže kako su oni uveli prirez od 5 posto i komunalnu naknadu u lipnju i to nema veze s mini-poreznom reformom.

- Bili smo jedina općina u našoj županiji koja nije imala ni prirez ni komunalnu naknadu iako je odluka donesena još 1999. ali nitko ih do sada nije imao petlju uvesti. U lipnju smo bili primorani jer našim građanima je jasno kako je potrebna izgradnja infrastrukture, a i za natjecanje za novac iz EU fondova, moramo imati određeni iznos osiguran. Računamo da ćemo od prireza i naplate komunalne naknade od, prosječno, 30 kuna za 100 kvadrata objekta, prikupiti 350 do 400 tisuća kuna. Vladinu mini-poreznu reformu nećemo puno osjetiti i neće biti veliko smanjenje novca u općinskom proračunu jer mi imamo malo zaposlenih. No, od rujna ove kada krene rad bioenergane koja će zaposliti 200 radnika, bit će sasvim drukčija slika - kaže načelnik Krnić dodajući kako je dosadašnji proračun bio 2,2 milijuna kuna, a ove godine očekuju 7 milijuna.

>>Novotny: Porez na štednju od 12 posto je premlak, trebao bi biti između 20-25 posto'

>>Gradovi ruše Lalovčevu računicu i uvode prireze

 

Komentara 2

MO
mozdaznam
01:05 11.01.2015.

o gengi gengi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije