Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tim Peake

Britanski astronaut mislio da je vidio NLO, no pokazalo da su Rusi 'krivi' za to

YouTube
24.02.2021.
u 14:35

Astronaut je priznao voditeljima emisije da najčešće pitanje koje dobije i od djece i od roditelja je kako astronauti obavljaju nuždu u svemiru.

Britanski astronaut Tim Peake (48) gostovao je u popularnoj TV emisiji 'Good morning Britain' gdje je otkrio trenutak kad je mislio da je vidio NLO, međutim ispostavilo se kako je nešto posve drugo u pitanju. 

Astronaut Europske svemirske agencije ispričao je kako je u jednom trenutku tijekom svoje misije u svemiru pogledao kroz prozor i vidio nešto što nikako nije mogao sam sebi objasniti. Dozvao je svoje kolege kako bi im pokazao i kako bi zajedno shvatili što je to. 

- Bilo je to pred kraj misije i već sam do tada sakupio dovoljno iskustva da znam što možete vidjeti u svemiru i što ne biste nikako trebali - objasnio je i dodao: - Vidio sam tri svjetla kako lete u formaciji i to za vrijeme dana i jedino biste to mogli vidjeti kad bi svemirskoj postaji prišla druga letjelica. Kontaktirao sam svoje kolege iz NASE i nismo nikako mogli shvatiti što je to sve do jednog trenutka kad smo konačno shvatili da je riječ o urinu ruskih astronauta koji je curio iz letjelice Progress. 

Peake je nadometnuo kako se urin kristalizirao i reflektirao svjetlo: - To nije bio prvi kontakt kakvim smo se nadali

Astronaut je priznao voditeljima emisije da najčešće pitanje koje dobije i od djece i od roditelja je kako astronauti obavljaju nuždu u svemiru. Kazao je kako najjednostavniji odgovor na to pitanje je da protok zraka omogućuje da se sve dogodi kako treba, no da to nije uopće najzanimljiviji dio.  Naime, urin na svemirskoj postaji se reciklira u pitku vodu u roku jednog dana, prenosi Mirror. 

VIDEO: Obožavatelji čokolade zgroženi: Evo kako izgleda biljka kakaovac prije nego se preradi u omiljeni slatkiš.


 

Komentara 2

MP
miroslav.petkovic.7564
16:31 24.02.2021.

Crvenim mundirin uvjek Rusi krivi.Hahaha leteci tanjiri bas im se rusi ovdje smiju na TV. Sta kazu domaci amerikanci.

SC
Serious_Callers_Only
16:05 24.02.2021.

Mislio je da je vidio NLO. Dobra upotreba prošlog svršenog vremena, mislim da je zadržao radno mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije