Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vozač pobjegao nakon što je udario dijete

Apel roditelja iz Solina: Žele da institucije riješe problem raskrižja, 2011. ondje poginuo učenik

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
03.10.2023.
u 10:33

"Policijska postaja Solin je 100 metara dalje, nitko nikad tamo ne stoji niti regulira promet, i bilo je pitanje dana kada će tamo netko stradati", rekli su zabrinuti roditelji

Nakon prometne nesreće u kojoj je nepoznato vozilo na raskrižju ulica Put Majdana i Zgon srušilo dijete koje je zadobilo lakše tjelesne ozljederoditelji iz Solina apeliraju na dežurne institucije da riješe problem na križanju uz dvorište OŠ Don Lovre Katića. Problem su nenormalne gužve oko škole. "Policijska postaja Solin je 100 metara dalje, nitko nikad tamo ne stoji niti regulira promet, i bilo je pitanje dana kada će tamo netko stradati", rekli su zabrinuti roditelji, piše 24sata.

Građani su i ranije upozoravali na problem. Naime, prije 12 godina na istom je raskrižju poginuo jedanaestogodišnji dječak. Učenik 5. razreda osnovne škole u prijepodnevnim satima za vrijeme školskog odmora krenuo je vjerojatno po doručak. Prometnu ulicu Put Majdana odlučio je prijeći preskačući ogradu, no sapleo se, pao i završio pod kotačima kamiona.

VEZANI ČLANCI:

- Ovdje su se često događale nesreće. Bilo je i poginulih. Cesta Put Majdana iznimno je prometna, jedna od najprometnijih u gradu. Stavljali su i ležeće policajce i brojne znakove upozorenja - rekla je jedna Solinjanka. Čitateljica je za 24sata ispričala situaciju u kojoj je ona svjedočila ugrožavanju života jednog djeteta, ali i dijela vozača kao i nje osobno. Vozačica se kretala automobilom iz ulice Zgon put Ulice Put Majdana te je zbog parkiranih automobila u desnoj traci prometnice morala ući u suprotnu traku. Istovremeno se  u ulicu Zgon pokušao uključiti automobil iz ulice Put Majdana, no stariji vozač se s razumijevanjem krenuo vraćati unatrag s namjerom da propusti vozačicu.

U tome trenutku naišla su djeca koja su se kretala neoprezno te je vozač u zadnjoj sekundi vozač izbjegao udarac u jedno mlađe dijete. Vozačica je rekla da je sve prijavila i policiji i prometnom redaru. "Zahvaljujem djelatnicima Prometnog redarstva grada Solina i djelatniku PU Solin na razumijevanju situacije, uputama za daljnje postupanje te na obećanju da će u narednim danima obratiti pozornost na navedenu lokaciju, kao i na sve lokacije blizu škola u gradu Solinu", rekla je vozačica koja do danas nije dobila nikakav konkretan odgovor.

- Nitko od odgovornih nije se usudio niti odgovoriti da su zaprimili poruku. Svaki dan svjedočim rizičnim situacijama na istom križanju, a jutros me je dodatno uzrujala ova informacija da se samo 10 dana nakon moga maila dogodilo ono na što sam ukazivala, oboreno je dijete na istom križanju - zaključila je vozačica.

VIDEO Ovo je trenutak kada se prevrnula miješalica za beton kod Solina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije