Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kandidat hdz-a

Anušić: Nema razloga da Radić ne bude kandidat za osječkog gradonačelnika

Ivan Anušić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
20.10.2019.
u 16:02

Radić je izjavio kako, nakon pobjede Ivana Anušića na izborima za župana 2017. godine, HDZ sada ide na pobjedu u gradu Osijeku gdje je u protekle dvije godine "snažna i konstruktivna oporba, koja ukazuje na sve probleme i nudi konkretna rješenja"

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a i župan Ivan Anušić izjavio je u nedjelju kako nema razloga da predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić ne bude kandidat za gradonačelnika Osijeka na lokalnim izborima 2021. godine.

Tijekom druženja s članovima stranke, u osječkom prigradskom naselju Višnjevcu, Anušić je na novinarski upit ima li HDZ već svoga kandidata kazao kako će "kandidat biti onaj tko će biti izabran od strane osječkog Gradskog odbora HDZ-a".  

"U ovome trenutku predsjednik HDZ-a u gradu Osijeku je Ivan Radić, i nema apsolutno nikakvog razloga da to ne bude upravo on", poručio je Anušić.

Ocijenio kako je Županija krenula u kvalitetnom, dobrom i produktivnom smjeru, ali da je u tome ključan grad Osijek, kao četvrti grad po veličini u Hrvatskoj te centar svih društvenih, gospodarskih i drugih događanja na istoku Hrvatske.

Zato je potrebno da grad Osijek napokon posloži priču, u vidu nove uprave i novoga gradonačelnika. HDZ želi 2021. godine preuzeti odgovornost za vođenje grada Osijeka i pokazati koliko puno potencijala već godinama stoji sa strane, a mogli su se upotrijebiti za razvoj grada, na korist svih građana Osijeka, Županije, a posredno i istoka Hrvatske, poručio je Anušić.

Radić je izjavio kako, nakon pobjede Ivana Anušića na izborima za župana 2017. godine, HDZ sada ide na pobjedu u gradu Osijeku gdje je u protekle dvije godine "snažna i konstruktivna oporba, koja ukazuje na sve probleme i nudi konkretna rješenja", a uvjereni su da će 2021. godine imati gradonačelnika Osijeka.

Na upit novinara je li spreman prihvatiti odgovornost ako ga Gradski odbor HDZ-a službeno kandidira za osječkog gradonačelnika, Radić je uzvratio: "Naravno da jesam. Ne bih se prije dvije godine prihvatio dužnosti predsjednika osječkog HDZ-a da nisam spreman".
"Apsolutno sam spreman, to će mi bit čast, i uvjeren sam da će HDZ pobijediti", poručio je Radić.

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mamlazac
Mamlazac
00:48 21.10.2019.

Zupanija se oporavlja od dolaska Anusica, vrijeme je da se ujedini i Osjek!

Avatar Otroviks
Otroviks
16:53 20.10.2019.

Politicka stranka, je organizacija koja okuplja ljude iste ideologije ili svjetonazora. E sad, s obzirom da je odavno vec ocigledno da je je ideologija svake stranke i njihovog clanstva, i HDZ-a i oporbe, novac, a svjetonazor novac, ne bi bilolo lose kad bi sese sve stranke ujedinile u jednu pa da onda svoje biracko stado guli i rastura jedna stranka, a ne sve postojece.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije