Naslovnica Vijesti Hrvatska

Antičić, Kralj i Prskalo novi su suradnici ministrice Divjak

Državni tajnik Tome Antičić je fizičar, Lidija Kralj profesorica matematike i informatike, Vlado Prskalo ravnatelj srednje škole
28. srpnja 2017. u 10:42 7 komentara 1671 prikaza
Blaženka Divjak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, koja je u Ministarstvu dva mjeseca, okružuje se novim suradnicima. Njezin tim bira se, naravno, uz suglasnost Vlade, a jučer je na zatvorenom dijelu sjednice imenovano njezinih troje novih suradnika.

Blaženka Divjak PROCURILI PODACI Sukobi u sektoru obrazovanja: Rat anonimnim dopisima

Tako je državnim tajnikom za Europske fondove i znanost imenovan fizičar Tome Antičić. Svoju je znanstvenu karijeru počeo na sveučilištu u Londonu gdje je, kao jedan od najboljih studenata, diplomirao fiziku, a u središte javnosti došao je nakon što je imenovan ravnateljem Instituta Ruđer Bošković i s te pozicije zamijenio tadašnju ravnateljicu Danicu Ramljak.

Pomoćnicom ministrice Blaženke Divjak za strategije općeg obrazovanja imenovana je pak Lidija Kralj. Kralj je donedavno bila profesorica matematike i informatike u Osnovnoj školi u Velikom Bukovcu, a još 2015. godine Daily Edventures profesoricu Kralj proglasio je heroinom edukacije.

Dapače, spomenutu profesoricu Microsoft je uvrstio na listu najinovativnijih profesora jer za svoje učenike testira nove tehnologije i primjenjuje ih u nastavi. Pomoćnikom ministrice za strukovno obrazovanje imenovan je Vlado Prskalo, koji je prošle godine bio jedan od sudionika prvog održanog prosvjeda za kurikularnu reformu.

Riječ je o dugogodišnjem ravnatelju Srednje škole “Matija Antun Reljković” koji se upisuje na listu najuspješnijih ravnatelja škola. Svojoj je školi u desetak godina osigurao šest milijuna eura iz europskih fondova, a uz školu je izgrađen i Centar za biotehnološka istraživanja i razvoj u kojem se učenici bave proizvodnjom ukrasnog bilja, znanstvenim radom, ali i edukacijom rada poljoprivrednika s novim tehnologijama.

Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović Goran Gerovac Dramatični rezultati mature otkrili 
da hrvatski postaje strani jezik. A državni vrh o tome zavjerenički šuti Nagrada Soljačić NAGRADA SOLJAČIĆ Ovo su najbolji maturanti u Hrvatskoj Blaženka Divjak FONDOVI EU Prvi put osigurano 3.000 STEM stipendija

VIP izdvaja za Vas

  • Erazmo:

    Kako ce sada tzv "antife" i "ljevicari" moci napadati ministricu?Njima je u pravilu cilj samo destrukcija i politikanstvo,a ova ministrica i njena ekipa nemaju veze sa strancarenjem,samo strukom!

  • Shaman:

    S obzirom da je to ekipa potpuno apolitična i nema tragova u politici ni u bilo kojoj ideologiji, teško da će takvi biti cijenjeni u Hrvatskoj. Pustimo da vidimo kako će se to kretati, možda sam malo pesimističan.

  • Deleted user:

    Opcenito obrazovanje je kao i sve ostalo u nas hrvata improvizacija jer tu nema sustavnog promisljanja i pitanje za koga mi imamo obrazovanje djece je sve manje mladi masovno napustaju domovinu zemlja bez stanovnika je mrtvi kapital nismo se daleko ... prikaži još!eko odmaknuli od josipa i ivana kozarca