Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva žena

Time proglasio Angelu Merkel osobom godine

angela merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
09.12.2015.
u 14:02

U obrazloženju nagrade stoji da je ona ovu godinu obilježila kontroverznom odlukom da otvori granice svoje države za stotine tisuća izbjeglica. Osim izbjegličke krize, Merkel je vodila glavnu riječ u donošenju odluka oko europske krize duga

Njemačka kancelarka Angela Merkel osoba je godine prema izboru časopisa Time. Glavna urednica Nancy Gibbs obznanila je da je Merkel izabrana jer je žena koja je ovu godinu obilježila kontroverznom odlukom da otvori granice svoje države za stotine tisuća izbjeglica. Osim izbjegličke krize, Merkel je vodila glavnu riječ u donošenju odluka oko europske krize duga.

Časopis Time ovom je titulom nagradio je 61-godišnju lidericu zbog toga što "je tražila više od vlastite zemlje nego što bi se većina drugih političara usudilo, ali i za odlučan stav protiv tiranije kao i za probitačno pružanje moralnog vodstava u svijetu kojem takvog stava nedostaje", piše Time

Merkel je prva žena koja je laureatkinja ove nagrade otkad je Time promijenio njezin naziv 1999. kada se zvala "Muškarac godine". Žene su međutim, bile prepoznate kao dio grupe, kao što su lani nagrađene unutar grupe koja se borila protiv ebole. 

>> Merkel isključila mogućnost razmještaja vojske na ulicama njemačkih gradova

Komentara 44

DU
Deleted user
14:21 09.12.2015.

Osoba godine?!?!?! Upropastila Europu!!! Za koga je onda osoba godine? Za ISIS???

GV
golub Vaso
14:21 09.12.2015.

valjda zato što poslušno razbija europu

Avatar mihavg
mihavg
14:28 09.12.2015.

Naravno da je osoba godine kad odrađuje što god treba... Pa nije ona ta koja odlučuje i vodi Njemačku za bolje sutra njemaca. Odrađuje upravo ono za što je postavljena od strane pravnih gospodara. I to nam prodaju pod demokraciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije