Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Analiza Tomislava Krasneca: Evo zašto je intervencija Schmidta u BiH prvorazredni događaj za Hrvate u obje države

Sarajevo: Konferencija za medije Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta
Armin Durgut/PIXSELL
03.10.2022. u 15:04

Schmidtova odluka spriječava plan bošnjačkih stranaka da nakon ovih izbora jednostavno fomiraju vladu Federacije bez Hrvata, kao da Hrvati uopće ni ne postoje kao konstitutivan narod u BiH. Bošnjačko ovladavanje hrvatskim mjestom u Predsjedništvu BiH bio je jedan korak u tom, duboko pogrešnom smjeru, koji se nažalost ponavlja već dugi niz godina, pa se ponovio i na ovim izborima

Komentara 7

DI
Diosiario
22:12 03.10.2022.

Prvorazredan događaj je zato jer Hrvate gura u težu poziciju, a to će naravno, onda imati i reperkusije na Republiku Hrvatsku. Glavna namjera ovih promjena je spriječavanje blokade parlamenta Federacije BiH, drugim riječima Hrvatima se oduzima zadnje oružje koje su imali u toj borbi. A da ne govorimo o otežavanju procesa za proglašenje vitalnog nacionalnog interesa, jer da je prije bilo ovako i da Dodik nije stavio veto na muslimansku opstrukciju pelješkog mosta mi taj most do dana današnjeg ne bi mogli ni početi graditi. Isto tako, povećava se uloga SIP-a koji je jasno unitaristički određen. Prema tome, treba biti stvarno posebno zloban prema hrvatskom narodu da bi se ovakve odluke tumačile kao odluke u korist Hrvata. Osim toga, da su to odluk u korist Hrvate mi bi već vidjeli tzv. "bošnjake" na stražnjim nogama, pa prema tome ove šuplje priče prodajite nekom drugom.

Avatar joshan
joshan
17:49 03.10.2022.

schmidtova intervencija je samo usporila raspad zemlje,jer bošnjaci nikada neće odustat od svog šovinizma i na kraju će im bit kao i sa miloševićevom velikom srbijom...

DL
Dvanaest__legija
10:13 04.10.2022.

Bože oslobodi nas "analiza" ljevičarskih ekstremista!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije