Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Analiza Tomislava Krasneca: Evo zašto je intervencija Schmidta u BiH prvorazredni događaj za Hrvate u obje države

Schmidtova odluka spriječava plan bošnjačkih stranaka da nakon ovih izbora jednostavno fomiraju vladu Federacije bez Hrvata, kao da Hrvati uopće ni ne postoje kao konstitutivan narod u BiH. Bošnjačko ovladavanje hrvatskim mjestom u Predsjedništvu BiH bio je jedan korak u tom, duboko pogrešnom smjeru, koji se nažalost ponavlja već dugi niz godina, pa se ponovio i na ovim izborima

Komentari 7

DI
Diosiario
22:12 03.10.2022.

Prvorazredan događaj je zato jer Hrvate gura u težu poziciju, a to će naravno, onda imati i reperkusije na Republiku Hrvatsku. Glavna namjera ovih promjena je spriječavanje blokade parlamenta Federacije BiH, drugim riječima Hrvatima se oduzima zadnje oružje koje su imali u toj borbi. A da ne govorimo o otežavanju procesa za proglašenje vitalnog nacionalnog interesa, jer da je prije bilo ovako i da Dodik nije stavio veto na muslimansku opstrukciju pelješkog mosta mi taj most do dana današnjeg ne bi mogli ni početi graditi. Isto tako, povećava se uloga SIP-a koji je jasno unitaristički određen. Prema tome, treba biti stvarno posebno zloban prema hrvatskom narodu da bi se ovakve odluke tumačile kao odluke u korist Hrvata. Osim toga, da su to odluk u korist Hrvate mi bi već vidjeli tzv. "bošnjake" na stražnjim nogama, pa prema tome ove šuplje priče prodajite nekom drugom.

VL
Avatar joshan
joshan
17:49 03.10.2022.

schmidtova intervencija je samo usporila raspad zemlje,jer bošnjaci nikada neće odustat od svog šovinizma i na kraju će im bit kao i sa miloševićevom velikom srbijom...

VL
DL
Dvanaest__legija
10:13 04.10.2022.

Bože oslobodi nas "analiza" ljevičarskih ekstremista!

VL
Avatar Idler
Idler
20:31 03.10.2022.

Već sem priupital.....i kaj Lepi Cane veli na sve....propala mu sabotaža ili kaj ?!

VL
NV
novo vriijeme
21:21 03.10.2022.

Zašto se u BiH provode izbori kad tamo neki visoki upravitelj koga nitko nije izabrao od bosanskog naroda donosi zakone, smjenjuje, odlučuje. Meni se čini da je BiH kolonija samo čija. Valjda onih koji su mu čestitali Amerika i Britanija. Da su Bosanci pametni ne bi ni jedan izašao na izbore dok se ova tiranije ne ukine.

VL
BL
blackeder2022
21:45 03.10.2022.

Problem treba stvoriti,nebi li on sam sebi bio svrha,i time rizik manipulacije njime veći.Problem izbornog zakona je izmišlje.Čitav sustavan medijski teror nad čitateljima slušateljima i gledateljima svodi se na zamisao "podijeli ,pa razdijeli",a za početak "svaka ptica svojem jatu",bez obzira koliko je to 'jato" dokazano politički i ekonomski korumpirano,nepotističko i politički uljebničko.Zakonski onemogučiti bilo kakvu mogučnost multietničkim političkim strankama da uopće temeljem svojh programa natijecanje na svim razinama u izbornim ciklusima,već isključivo jedno nacijonalnim klerikalističkim strankama u BiH,a na uštrb programskih multietnučkih političkih stranaka i time zakonski "zacrmentirati" početne pozicije (nacijonalna konstitutivnost i pravo na samoopredijeljenje iotcjepljenje) za pravno utemeljenu dicoluciju BiH.

VL
Avatar Tombstone
Tombstone
19:04 03.10.2022.

Jedina korist koju bi Hrvati mogli imati bila bi prestanak mogucnosti hrvatskih kriminalaca da se sakriju od nasih zakona I presuda u bosni. Posto se to nije desilo rezultati izbora nemaju apsolutno nikakvo znacenje za nas.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.