Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUVLADINA OKUPLJANJA

Amnesty International: Najmanje 264 prosvjednika ubijeno u Iraku

Prosvjedi u Iraku
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.11.2019.
u 12:42

Amnesty International je pozvao iračke vlasti da obuzdaju snage sigurnosti dodavši da je najmanje šestero prosvjednika ubijeno u subotu u središtu Bagdada.

Najmanje 264 prosvjednika je ubijeno na protuvladinim okupljanjima u Iraku od početka listopada, objavio je Amnesty International. 

"Najmanje 264 prosvjednika smrtno je stradalo diljem zemlje u nešto više od mjesec dana. Ovo se pretvara u krvoproliće", rekla je Heba Morajef, regionalna direktorica Amnesty Internationala za Bliski istok i sjevernu Afriku, priopćeno je iz organizacije. 

Prosvjednici su osudili korupciju, manjak radnih mjesta i loš pristup električnoj energiji i čistoj vodi. 

Prosvjednici su također zatražili ostavku vlade, raspuštanje parlamenta i izmjenu političkog sustava u zemlji koji je na snazi od američke invazije na Irak 2003. 

Amnesty International je pozvao iračke vlasti da obuzdaju snage sigurnosti dodavši da je najmanje šestero prosvjednika ubijeno u subotu u središtu Bagdada. 

Četvero prosvjednika su ustrijelili, a dvoje je podleglo ozljedama nakon što su ih ciljali u glavu granatama sa suzavcima. 

"Iračke vlasti odmah moraju zaustaviti nemilosrdnu, nezakonitu i smrtonosnu uporabu sile", rekla je Morajef. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar intimus 500
intimus 500
17:28 10.11.2019.

iranci i njihovi podanici ubijaju iračke šite... zanimljiv rasplet događaja ... rekli bi očekivano :)

TO
Toni66
13:50 10.11.2019.

Od kada to odjednom dolaze Istinite vijesti od tamo . Za nas u demokraciji da " znamo istinu ". Koliko je to ono Sadam bio ubio i štrk zaslužio . Naravno kroz 40 godina njegove vladavine I to diktatorske ovdjeovdje je sada demokracija i to skrojena po najvećoj mogućoj slobodi demokraciji onih koji su oslobodili narod od diktature i postavili ove plaćenike i agente - "zaštitare vojnici ne pod generalom nego sad pod imenom zaštitarske privatne tvrtke koja štiti red i pored koji je strana sila nametnula svima tamo ! Nakon ubojstva slavističke države . Iz zraka a koljača Kurda na trenu na zemlji zbog bojnih otrova onda . A prodavatelji su naravno i sa velikim iščekivanjem tražili rezultate da se vidi efikasnost . Naravno presretni sa testom nad Kurdima tada . Niko sada su ovi pobijeđeni postali pobjednici sa svojim poštenim saveznicima . To svi znaju i znaju zašto ovi pucaju . Sadama koji je na zadnjim izborima pored promatrača iz zapada dobio preko 98 % gasova !! Kad realno pogledamo za Zapad se isplatilo ratovanje protiv 10.000 pura slabijeg nemoćnog protivnika . Besplatna nafta idućih koliko je dogovoreno iz zahvalnosti za slobodu od Iraka idućih 30 godina . Izrael sretan smo da oče još Iran. Nadalje teroristi plaćeni polu teroristi smisliti i Kurdi svi su poslani skupa sa Turcima da budu u Siriji ali ne tako kratko smo tek uskoro 20 godina u Afganistanu tamo . Ratovi se vode za teritorij pitajte Indijance ili Izrael.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije