Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sviđa im se jadranska obala

Amerikanci nahvalili Hrvatsku: Split s okolicom savršen je za gradski odmor i jednodnevne izlete

Split: Unatoč jutarnoj kiši, sunčano podne građani su proveli na splitskoj Rivi
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
11.05.2022.
u 19:27

Osim Lonely Planeta, hrvatsku obalu Amerikancima preporučuje i portal BestLife te izvještaj US News&World.

Ponajveća neizvjesnost ove sezone vlada oko turističkih dolazaka s drugih kontinenata, pa je više nego dobra vijest da Lonely Planet, jedan od najpoznatijih svjetskih medija i vodiča za putovanja, hvali Split i Dalmaciju.

U članku novinarskog dvojca Anne Tyler i Joea Bindlossa pod naslovom "7 top day trips from Split to see more of Croatia" Split je opisan kao destinacija s brojnim povijesno-kulturnim atrakcijama, obližnjim otocima i prekrasnim zaleđem. Autori kažu i da je Split savršena stanica za sve koji vole gradski odmor uz mogućnost odlaska na jednodnevne izlete.

Komplimente je dobio i Trogir, koji je zbog očuvane povijesti i arhitekture, ali i zbog savršene kombinacije impozantnih utvrda, zelenih vrtova i šetnica uz more, opisan kao 'još jedno prekrasno čudo svjetske baštine'. Čitateljima se predlaže i posjet Omišu, 'legendarnom gusarskom mjestu na ušću Cetine', ali i Šolti, Nacionalnom parku Krka te tvrđavama na Klisu i prekrasnom Hvaru.

No splitsko-dalmatinske atrakcije nisu zanimljive samo Lonely Planetu. Američki portal BestLife na popisu deset najboljih europskih destinacija koje vrijedi vidjeti Splitu je dodijelio treće mjestu. Odličnu poziciju Splita i naše obale potvrđuje i US News&World Report pa se taj grad, prema ocjeni turista, na listi najboljih mjesta u istočnoj Europi našao na trećoj poziciji, dok je Dubrovnik šesti, a Rovinj devetoplasirani. 

Video - Turistkinja oduševljena "običajem" u Hrvatskoj: "Ne znam je li tako u velikim gradovima, ali ovo je divno."

Komentara 5

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
19:32 11.05.2022.

Amerikanci nahvalili Balkansku: Split s okolicom savršen je za gradski odmor i jednodnevne izlete i sve poćevši od domorodaca je sređeno i uređeno poput naših indijanskih rezervata u Južnoj Dakoti, Arizoni i Nevadi.

Avatar Dragovit
Dragovit
23:32 11.05.2022.

Daleko im kuća od moje. Što dalje.

SO
SOKOsr
23:08 11.05.2022.

Osim ako nisi Srbin ili imaš srbske reg tablice...a i da nisi crnac...i da! Jevreji i psi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije