Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEIZRAVNO POZVAO NA RAT

Američko veleposlanstvo žestoko osudilo Izetbegovića: 'U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje'

Sarajevo: Prosvjed građana zbog mogućnosti nametanja izmjena u izbornom zakonu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
27.07.2022.
u 18:11

Reakcija je to na Izetbegovićev istup na predizbornoj tribini SDA u mjestu Hadžići pokraj Sarajeva gdje je izjavio da Bošnjaci imau pripremljen odgovor "za ne daj Bože".

Američko veleposlanstvo u BiH u srijedu je oštro osudilo izjave čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića koji je neizravno prijetio ratom kada je izjavio da su se Bošnjaci "prebrojali" i svjesni su svoje vojne snage.

U objavi na Twitteru veleposlanstva SAD stoji da su "šokirani i zgroženi" zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića koji su, kako se to moglo predvidjeti, prouzročili podjednako neprihvatljivi odgovor Milorada Dodika.

"U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podjele i potiču etničke napetosti. Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na općem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost suradnji i kompromisu a ne implicitnoj prijetnji pribjegavanjem nasilju, potrebni su za rješavanje problema ove zemlje koji se pogoršavaju", stoji u izjavi.

 

Reakcija je to na Izetbegovićev istup na predizbornoj tribini SDA u mjestu Hadžići pokraj Sarajeva gdje je izjavio da Bošnjaci imau pripremljen odgovor "za ne daj Bože".

"Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate", kazao je Izetbegović.

Iz oporbe su mu odmah odgovorili da neprimjereno huška na rat, a u brojnim reagiranjima političara iz Republike Srpske prevladale su ocjene da to čini samo zbog izbora.

Dodik je pak Izetbegoviću poručio da mora računati s time da za najgore scenarije i Srba ima dovoljno.

VIDEO: Pogledajte kako izgleda Pelješki most iz zraka dan nakon otvorenja

 

Komentara 42

KA
kajbiti
18:50 27.07.2022.

Ova bud.la bi povela svoj narod u još jedan pogibelj samo da ostane na vlasti. Nadam se da su Bošnjaci pametniji od ovoga. Iskreno se nadam. Jer sve drugo bi bio pogubno za tu državu. Pod izlikom borbe za nekakvu pravednu državu, isto to negira drugome narodu, izvlači ljude na ulice i širi mržn.u i netrpeljivost. A ljudi gladni, nezaposleni, rasuti po svijetu, dok on troši milijune na svadbu svoje kćeri, narod skuplja ostatke po smeću.

NI
NisamRobot
19:28 27.07.2022.

Slomiti nas neće moći, junaci će novi doći, vratit ćemo što je naše, neka znaju, nek se plaše. Neće nikad imati mira onaj tko Hrvate dira!

UJ
ujna
19:20 27.07.2022.

Ja kao Hrvatski branitelj u razgovoru sa vojnikom BIH armije spomenem da smo mi odigrali važnu ulogu u oslobađanju Bihača a on meni sa visoka da njih nije bilo da bi mi rat izgubil u tom djelu. RH, da su oni napravili prevagu. Pa tu "Fukaru" kako bi oni rekli treba staviti gdje im je mjesto, ne smijem napisti kuda jer če me blokirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije