Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Američki volonteri podučavaju Zagorce i uče ih engleski

Ljetni engleski kamp za djecu od sedam do 15 godina u organizaciji Baptističke crkve sv. Emanuel Krapina ove godine nije morao primiti sve zainteresirane.
26. lipnja 2013. u 12:53 0 komentara 347 prikaza
'kamp2_ivj_zag_250613'
Foto: ''

Ljetni engleski kamp za djecu od sedam do 15 godina u organizaciji Baptističke crkve sv. Emanuel Krapina ove godine 4. po redu nije morao primiti sve zainteresirane koji su se htjeli uključiti u brojne aktivnosti koje za njih pripremaju aktivisti, volonteri iz američke države Georgije.

Djeca iz cijelog Zagorja

- Već imamo listu čekanja za sljedeću godinu, što nas iznimno raduje - rekao nam je Kristian Brackett, jedan od voditelja kampa. U prostoru Srednje škole te u sportskoj dvorani 175 djece iz Krapine, Marije Bistrice, Krapinskih Toplica, Pregrade, Oroslavja i Bedekovčine pet je dana uživalo u igri, sportu, radionicama te učilo engleski jezik. S djecom je radilo petnaest izvornih govornika, volontera iz Amerike te 35 domaćih. Amerikanci posebno ističu kako i ovdje u Zagorju žele služiti narodu, te da mladi dobiju viđenje ljudi oko sebe, a nove spoznaje svijeta a i znanje jezika dobro će im doći u životu, a neki su savladali i znakovni jezik.

- U sportskim natjecanjima oformili smo timove mlađih i starijih ekipa, kako bi kroz igru dobili pozitivnu poruku međusobnog poštivanja. Poruka je jasna - poštuj bližnjega svoga - kažu nam volonteri.

Zabavno i poučno

Jedan od voditelja je i Randy Cook koji je prezadovoljan mladim Zagorcima. Dječaci Hrvoje Bertović te njegov prijatelj Jan Uroić Varga, rekli su da osim što žele bolje govoriti engleski jezik u kampu vole igrati nogomet. Djevojčice su pak došle na svoje u kreativnim radionicama gdje su izrađivale ukrasne predmete. Sudionici zahvaljuju ravnatelju škole i djelatnicima.

Podijelio mišljenja
Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.