Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova optužnica

Američki tužitelji odustaju od optužnice protiv Strauss-Kahna

Tristane Banon
AFP/PIXSELL
04.07.2011.
u 16:14

Francuska novinarka i književnica Tristane Banon podnosi tužbu protiv zbog pokušaja silovanja

Tužitelji odustaju od optužnice za seksualni napad protiv Dominiquea Strauss-Kahna zbog nevjerodostojnih iskaza sobarice koja ga je tužila, izvijestio je New York Post, a prenijele sve svjetske agencije.

– Svi znamo da se ovaj slučaj ne može još dugo održavati – kazao je Postu ključni istražitelj u tom slučaju, no nije želio da mu objave ime. Isti je izvor ustvrdio da će slučaj sigurno biti zaključen na sljedećem ročištu protiv Strauss-Kahna za dva tjedna ili čak prije.

Žrtvi bivšeg čelnika MMF-a, rekao je taj izvor, više nitko ništa ne vjeruje. – Je li se Strauss-Kahn koristio silom? Je li počinjen zločin? Bojim se da nikada nećemo saznati – ustvrdio je taj istražitelj.

New York Post je bio plasirao teze odvjetničkog tima Strauss-Kahna da je sobarica zapravo radila kao prostitutka, a razljutila se kada joj Strauss-Kahn nije želio platiti oralni seks. Ta će optužnica vjerojatno i propasti, ali se Strauss-Kahnu već smiješi sljedeći slučaj.

Francuska novinarka i književnica Tristane Banon (32) najavila je da će tijekom dana podnijeti tužbu protiv njega zbog pokušaja silovanja prije osam godina za jednog intervjua.

Za Tristaninu se priču čulo još u svibnju kada je puknula afera u New Yorku. Njena majka, socijalistička političarka Anne Mansouret rekla je da je ona nagovorila kćer da ne tuži Strauss-Kahna jer se bojala da bi to moglo nauditi njenoj novinarskoj karijeri.

Tristane je Straussa-Kahna intervjuirala u njegovu uredu u parlamentu. Poslije intervjua dobila je poruku od tog političara da nije do kraja zadovoljan intervjuom te ju je pozvao da se nađu da to poprave. Kada je stigla na adresu koju joj je Strauss-Kahn poslao, čim je ušla zaključao je vrata i nasrnuo na nju. Tristane Banon se branila, a nakon tučnjave na podu uspjela je pobjeći iz kuće i zaključati se u svoj automobil, odakle je nazvala majku. Majka je stigla sat i pol kasnije, a Tristane je još uvijek sjedila zaključana u automobilu, raščupana i s jednom slomljenom potpeticom.

Anne Mansouret se nedavno povukla iz predsjedničkih predizbora unutar Socijalističke stranke. Ustvrdila je da je ona “žena koja uznemiruje Socijalističku stranku”, odnosno da je i sama kolateralna žrtva Dominique Strauss-Kahna.

Bivši čelnik MMF-a bio je, podsjetimo, vodeći socijalistički kandidat za predsjednika. Još se važe i može li se on kandidirati na predsjedničkim izborima ako na vrijeme otpadnu optužbe protiv njega u SAD-u.

S obzirom na to da je Anne Mansouret bila potencijalna prijetnja socijalističkom favoritu, u stranci su je ignorirali.

Komentara 32

OB
-obrisani-
17:33 04.07.2011.

Dosta dugo joj je i trebalo, pa to se desilo prije 9 godina i onda je Tristane Banon postala svjesna silovanja, zadivljujuče

MP
mpaton
17:38 04.07.2011.

uz put ona je kcerka kume njegovog sina kojeg je imao sa sadasnjom zenom-zasto niste i to napisali?????????????????????

PO
poirot
17:05 04.07.2011.

Lako su preveslali sudstvo sa sobaricom. Videćemo koju će sada taktiku primeniti protiv novinarke i književnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije