Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

5 godina Eurojackpota, 30 godina šestice i 45 godina Hrvatske Lutrije

Hrvatska Lutrija
Foto: Promo
23.03.2018.
u 16:29

Večeras, 23. ožujka, igramo za glavni dobitak od 126 milijuna kn i nadamo se nastavku dobrih i sretnih vijesti.

U ovoj godini Hrvatska Lutrija slavi nekoliko rođendana, a tjedan koji je pri kraju pun je sjajnih vijesti kako za Hrvatsku Lutriju tako i za igrače. Proslava 45. g. postojanja započela je na Međunarodni dan sreće 20. ožujka, a u ovih gotovo pola stoljeća u mnoge domove ušli su zabava i igra te velik broj značajnih dobitaka. Kada govorimo o njihovoj ukupnoj vrijednosti, riječ je o gotovo 9 milijardi kuna. Priređivanjem igara, Hrvatska Lutrija sreću ne donosi samo igračima već i brojnim članovima društva jer zahvaljujući uplatama u ovih 45 godina izdvojeno je 2,5 milijarde kuna za društveno korisne djelatnosti. Još jedan od načina isticanja one najvažnije uloge– društvene je i javni natječaj za donacije ukupne vrijednosti 450.000 kuna koji je objavljen upravo na Međunarodni dan sreće. Na ovaj način, osim kroz državni proračun, pruža se mogućnost izravne podrške svim organizacijama civilnog društva i javnim ustanovama čije su aktivnosti usmjerene općoj dobrobiti.

U sjajnom i sretnom tjednu Hrvatska Lutrija bila je i domaćin međunarodnog PR/Communication & Social Media seminara koji je okupio 50 sudionika i stručnjaka iz 18 zemalja. Uz bogati seminarski program i teme vezane za odnose s javnošću, društvene mreže i komunikaciju, Hrvatska Lutrija je sve sudionike odvela na jednu od najznačajnijih izložbi na ovom prostoru Nikola Tesla Mind from the future. Multimedijski spektakl oduševio je sve prisutne koji su se ovom prilikom mogli upoznati s brojnim nepoznatim detaljima iz Teslina života.

No, ovog tjedna slavimo i nove promjene popularne šestice koja pak ove godine slavi svoj 30-i rođendan. Prvo izvlačenje Lota 6/45, tada zvanog Loto Fortuna 6/45, održano je u nedjelju 6. studenog 1988. g., a od jučer 22. ožujka šestica se izvlači dva puta tjedno – četvrtkom i nedjeljom. Prvo izvlačenje i nova promjena donijeli su i glavni dobitak pa tako Jackpot šestice vrijedan više od 10 milijuna kn ide u Čepin.

Još je jedna igra proslavila svoj rođendan, a riječ je o Eurojackpotu koji je u veljači obilježio 5 godina priređivanja u Hrvatskoj. U ovoj igri hrvatski igrači doista imaju sreće, a uz glavni dobitak od 131 milijun kn iz 2014., osvojeno je još 40 dobitaka druge i treće vrste. U veljači je u Slavonskom Brodu osvojen dobitak 5+1 vrijedan više od 26 milijuna kn dok su u ožujku osvojene dvije petice vrijedne po 1.157.945,24 kn.

Večeras, 23. ožujka, igramo za glavni dobitak od 126 milijuna kn i nadamo se nastavku dobrih i sretnih vijesti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije