Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

20-godišnju djevojku prodali u Italiji za 5000 eura

prodana-txt.jpg
Arhivska fotografija
23.10.2008.
u 11:56

Trojica muškaraca (iz Pribislavca, Slavonskog Broda i Murskog Središća) te jedna žena iz Pribislavca privedeni su istražnom sucu u Varaždinu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva koje su počinili na štetu 20-godišnje djevojke iz Trnovca. Ona je sredinom lipnja ove godine vrbovana i odvedena u Italiju, gdje je potom prodana radi daljnje eksploatacije.

Muškarci, koje je djevojka otprije poznavala, djevojci su obećali odlazak u kupnju odjeće i namirnica u Sloveniji, pri čemu su joj organizirali prijevoz automobilom. Iz Slovenije su, pod izlikom da idu posjetiti rodbinu, djevojku odvezli u okolicu Rima, gdje su je prodali muškarcu za kojeg se pretpostavlja da je Talijan.

Djevojka je prodana za 5000 eura, koje su osumnjičeni muškarci podijelili i vratili se u Hrvatsku. Muškarac koji je djevojku kupio prisiljavao ju je na učestale seksualne odnose kako bi mu začela dijete, a trebala mu je i trajno služiti u kućanstvu. U Italiji joj je bila potpuno ograničena sloboda kretanja, stavljena je u izolaciju, oduzeti su joj dokumenti. Bila je i fizički i psihički zlostavljana.

U odnosu sličnom ropstvu žrtva je bila 42 dana, kada je uspjela pobjeći. Nakon što se vratila kući, osumnjičeni muškarci više su puta njoj i članovima njezine obitelji prijetili smrću ako ih prijavi policiji. MUP je inače s organizacijama civilnoga društva za djevojku pokrenuo cjelovit program pomoći i zaštite. (mza)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije