Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BARCELONA

Twitter opovrgnuo glasine o Googleovom preuzimanju

Dick Costolo, Twitter (1)
AFP/PIXSELL
14.02.2011.
u 21:09

Costoloa je pak iznervirao i to što mediji Twitter već uobičajeno etiketiraju kao mikroblogerski servis, smatrajući da je to usko gledište i praktički uvreda za Twitterov snažan društveni utjecaj i potencijal.

Nedavne najave da bi popularni Twitter mogli preuzeti Google i Facebook zasad su demantirane. Naime, glavni direktor Twittera Dick Costolo oštro je odbacio takva nagađanja na  Svjetskom kongresu mobilne industrije, koji je počeo danas u Barceloni.

- Ne znam odakle dolaze takve informacije, ali radi se samo o glasini, poručio je Costolo, nakon što su ga upitali bi li si Google mogao dopustiti takvu akviziciju u vrijednosti od 10 milijardi dolara.

Odbio je komentirati postoji li možda Facebookov interes u preuzimanje Twittera.

Costoloa je pak iznerviralo i to što mediji Twitter već uobičajeno etiketiraju kao mikroblogerski servis (zbog ograničenja od 140 znakova po poruci), smatrajući da je to usko gledište i praktički uvreda za Twitterov snažan društveni utjecaj i potencijal.

- To je kao da za automobil kažete da je kočija bez konja, slikovito se izrazio o toj temi Costolo na svom Twitter profilu.

- Naša misija je trenutno povezivati ljude bilo gdje s onime što je njima najvažnije. Twitter treba biti trenutan, jednostavan i sveprisutan, zaključio je Costolo.

Komentara 2

Avatar ludi kekec
ludi kekec
09:39 15.02.2011.

Naša misija je trenutno povezivati ljude bilo gdje... Pazi ovo - oni su u MISIJI??? možda u misiji zarade na budalama

PA
padelica
09:56 15.02.2011.

Bravo Twitter! (Da, oni jesu u misiji. Oni sprječavaju medije da ti peru mozak jer komuniciraš s ljudima koji su na licu mjesta 24/7. Oni su jedini internetski servis koji je prošli mjesec odbio izvršiti naredbu SAD-a da oda podatke svojih korisnika bez njihovog znanja. Facebook te podatke prodaje. Najprije provedi par dana na Twitteru pa onda kritiziraj.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije