Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODAJA MOBITELA

Huawei u novom napadu: Prestigli smo Apple u lipnju i srpnju!

Foto: Danijel Lijović
1/4
08.09.2017.
u 10:55

Velika kineska kompanija Huawei posljednjih godina bilježi nevjerojatne skokove na tržištu smartphonea, a ovaj tjedan su se pohvalili novim uspjehom. 

Po prodaji mobila preskočili su Apple prema podacima za prodaju u lipnju i srpnju! U ta dva mjeseca izbili su na drugo mjesto prodaje, odmah iza vodećeg Samsunga. Pozivaju se na istraživanja marketinške tvrtke Counterpoint

Iako je riječ o privremenom prestizanju (u tom razdoblju nije bilo izlaska novih iPhonea, nego to slijedi sljedeći tjedan) jer na godišnjoj razini Apple ima veći dio svjetskog tržišta od Huaweija i dalje je to izniman podatak i nagovještaj novog iskoraka kineskog brenda. 

Pogotovo ako se uzme podatak da je prije nekoliko dana Huawei predstavio novi snažni i brzi procesor Kirin 970 koji će im biti adut za novu seriju flagship mobitela i tableta. 

Direktor istraživanja Counterpointa, Peter Richardson, istaknuo je: "Ovo je ovo veliki korak za Huawei, najveći kineski brend na tržištu pametnih telefona. O tome govori i eksponencijalni rast koji je Huawei doživio na području mobilnih infrastrukture u posljednje tri do četiri godine. Huawei je uspio rasti na globalnoj ljestvici zahvaljujući kontinuiranom radu na istraživanju i razvijanju novih tehnologija proaktivnom marketingu i ekspanziji kanala prodaje.“. 

Na svijetu se od pojedinačnih modela i dalje najviše proda iPhone mobitela. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije