Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kineskim tvornicama

Tajna snimka: Iscrpljeni radnici padaju s nogu dok slažu novi iPhone

Foto: BBC video screenshot
1/2
19.12.2014.
u 09:52

Snimka koju je objavio BBC pokazuje iscrpljene radnike koji padaju u san tijekom smjene od 12 sati

BBC je u tajnosti snimio film koji prikazuje na koji se način postupa s radnicima koji u kineskim tvornicama proizvode Appleove uređaje. Snimka je pokazala kako se Apple ne pridržava obećanja da  će zaštititi radnike.

Snimka koju je objavio BBC pokazuje iscrpljene radnike koji padaju u san tijekom smjene od 12 sati. Jedan od reportera na tajnom zadatku rekao je kako je morao raditi po 18 dana u nizu bez prava na dan odmora. Drugi je ispričao kako mu je najdulja smjena bila 16 sati, nakon čega se nije htio maknuti iz spavaonice.

Apple je odbio komentirati samu snimku te tek kratko poručio:

– Nijedna druga kompanija ne radi toliko da osigura dobre uvjete rada kao Apple, no znamo da naš posao nikad nije gotov – poručili su.

 

>> Računalo Apple 1 prodano za 365.000 dolara

Ključne riječi

Komentara 39

SA
Sauron
10:08 19.12.2014.

Smradovi iz Appla i Foxcona.... moš mislit što oni to ne znaju......a vi svi pomažite samo taj Apple kupovinom njegovih proizvoda.....

PA
pacoje
12:10 19.12.2014.

to je tesko zaradjeni kruh, to je mucenje robovlasnistvo,m skojom i apple saradjuje, to je iskoriscavanje ljudi uz jeftinu placu, svijet polako tome u globalno robstvo na kojem prednjacerobovi afrike,i azij e

Avatar bok
bok
10:29 19.12.2014.

...tajna kineskog uspjeha... A sad ti u Europi konkuriraj s takvima uvjetima kao u Engleskoj u 19. stoljecu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije