Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve za ljubav

Spasio djevojku koju je zatrpala 300-metarska lavina

planina
Reuters/PIXSELL
17.01.2013.
u 17:17

Elisabeth Malloy (43) i njezin dečko Adam Morrey (30) u subotu su skijali u planinama istočno od Salt Lake Cityja kada se na njih iznenada obrušila lavina

Amerikanka koju je u Utahu zatrpala 300 metara široka lavina čudom je preživjela zahvaljujući svom dečku koji ju je pronašao uz pomoć signala za lociranje unesrećenih te iskopao iz snijega.

Elisabeth Malloy (43) i njezin dečko Adam Morrey (30) u subotu su skijali u planinama istočno od Salt Lake Cityja kada se na njih iznenada obrušila lavina. Fox News piše da se nakon kotrljanja niz planinu Elisabeth probudila prekrivena snijegom.

– Probudila sam se s licem na trbuhu. Rukama sam napravila mali prostor za zrak kako bih mogla disati. Znala sam da moram uzimati što kraće udahe. Nisam osjećala strah, već čudnu smirenost. Bila sam uvjerena da će me Adam pronaći – prepričala je Elisabeth koja se nakon nekog vremena onesvijestila.

Adam je pak prošao bolje. Kada se lavina zaustavila, shvatio je da se nalazi ispod same površine snijega. Ubrzo se iz njega izvukao te počeo potragu za Elisabeth. Otišao je do mjesta gdje ju je posljednji put vidio i pokušao dozvati, no čuo je samo jeku vlastitog glasa. To ga je uplašilo, ali se nije prepustio panici. Uzeo je malenu spravu koja pomoću signala locira unesrećene. Znao je i da Elisabeth nosi istu. Nakon nekoliko minuta uspio ju je locirati. Počeo je kopati snijeg i došao do njene noge. Kada ju je otkopao, Elisabeth je pala u nesvijest. Adam joj je tada dao umjetno disanje te je utoplio odjećom koju je imala u naprtnjači pored sebe. Kako je Elisabeth u lavini izgubila pancerice, skije i rukavice, promrzli su joj prsti pa nije mogla hodati. Na sreću, uskoro je do njih došao jedan drugi skijaš s rezervnim pancericama. On im je pomogao da se spuste niz planinu gdje ih je nakon dva i pol sata preuzeo helikopter za spašavanje.

Elisabeth je s ozeblinama smještena u Sveučilišnu bolnicu u Salt Lake Cityju. Kaže da je sretna što je ona bila zatrpana jer, da je situacija bila obrnuta, uspaničila bi se i ne bi bila u stanju spasiti Adama.

>>Tri dana 50 putnika čekalo da ih se izvuče iz zametenog vlaka

Komentara 1

OL
olovka
11:53 18.01.2013.

MI koji posjecujemo ove stranice , kad bi se nasli u ovakvoj situaciji , Prvaa stvar koju bi uradili , morali bi da razmislimo tko je ispod snijega , ako je slucajno nas partner na skijanju srbin ili hrvat ,dodali bi jos malo snijega da se slucajno ne izvuce .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije