Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Jači' od Gatesa?

Službeno ima samo dva stana: Je li Vladimir Putin najbogatiji čovjek na svijetu?

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
21.02.2017.
u 14:17

Vjeruje se da je ruski predsjednik u dva desetljeća na vlasti "nagomilao" nekretnina i udjela u kompanijama.

Ruski predsjednik Vladimir Putin možda je najbogatiji čovjek na svijetu, sudeći prema riječima stručnjaka koji procjenjuju da je "težak" nevjerojatnih 200 milijardi dolara, piše Daily Mail

Prema Forbesovoj listi milijardera, službeno je najbogatiji čovjek na svijetu osnivač Microsofta Bill Gates sa 75 milijardi dolara. Vjeruje se da je ruski predsjednik u dva desetljeća na vlasti "nagomilao" nekretnina i udjela u kompanijama, iako službeni podaci govore da je Putin 2015. godine prijavio godišnji prihod od 119 tisuća dolara, vlasništvo nad dva stana i parkingom u garaži. 

Najmoćniji čovjek na svijetu

Jedna od najcitiraniji procjena Putinova bogatstva je ona političkog analitičara Stanslava Belkovskog koji je 2007. godine vrijednost Putinove imovine procijenio na 40 milijardi dolara.  No bivši upravitelj fonda u Rusiji Bill Browder, smatra kako je vrijednost imovine ruskog predsjednika mnogo veća - oko 200 milijardi dolara. Sudeći prema dokumentu koji su sastavili Putinovi politički protivnici, ruski predsjednik posjeduje 58 zrakoplova i helikoptera, kolekciju satova vrijednu 500 tisuća dolara i 20 nekretnina. 

Iako ga Forbes ne stavlja na svoju listu milijardera, zbog toga što je teško dokazati Putinove udjele u velikom broju poduzeća i njegove navodno brojnbe nekretnine i pokretnine, Forbes ruskog predsjednika ipak proglašava najmoćniji čovjekom na svijetu.   

>> 'Pripremaju državni udar kako bi smijenili Trumpa. Ovo je razlog...'

>>Otkriveno o čemu su razgovarali Donald Trump i Vladimir Putin

Komentara 18

Avatar mason
mason
16:20 21.02.2017.

Dobar clanak.Ja vijerujem da je ovo istina.U Rusiji je Putin opljackao narod on i par ljudi imaju svo bogastvo u svojim rukama a narod pakira torbe i ide trbuhom za kruhom. Tu bi se mogao dodati i Carlos Slim i bande u Mexicu i lako je skuziti zasto su Meksikanci pa Rusi najbrojnije izbjeglice u USA. Nema kanala u USA da u njemu ne kopa Meksikanac ili Rus za minimalac dok im lopovi pljackaju drzave.

Avatar nekakav
nekakav
07:36 22.02.2017.

daily mail je inače u svijetu pojam i oličenje poštenog i nepristranog novinarstva, koje se temelji na dokazima i provjerenim pričama. tako je i sa ovom. bez ikakvih dokaza putinu se pripisuju stvari kojih nema. 58 zrakoplova? jeste li vii vi normalni, da on ima 58 aviona?! kad ga je itko vidio letjeti u njima? a prate ga po rusiji svi, i domaći i strani, i prijatelji i neprijatelji, vladajući i oporbeni. i nigdje nikakvog dokaza. a dokazi su jedino što vrijedi. aha, sjećam se jedne slike kako jaše konja... mora da je taj konj njegov, i da vrijedi barem 42 mlrd dolara. i da, ima dva auta, to je najmanje 84 mlrd dolara. dva stana? hm, pa to su dvorci sa po 156.000 kvadratnih kilometara zemljišta, to je barem 63 mlrd. do 200 mi fali 11.... pa da, nosi ručni sat sa klesanim kamenim donijetim sa mjeseca. po je bar 5 mlrd. još 6... hm, odijela. ima kolekciju jaču od berlusconija. 1 mlrd. 5 još... nema druge, mora da ima jako veliku plaću, a kako ništ ne troši, sve država plaća, svaku lipu, tj. rublju, kopjejku, uštedi. eto, 200 mlrd je tu. daily mail, molim 999 funti za moje istraživanje. a da se uhvatite recimo al gorea.. taj je za svoju green revoluciju koju propagira zaradio ogromne novce. a ima kuću koja troši 800 puta više od prosjeka za tu kvadraturu. licemjeri.

MX
Mister X
20:56 14.06.2017.

sudeći prema riječima """stručnjaka"""" koji procjenjuju da je "težak" nevjerojatnih 200 milijardi dolara, piše Daily Mail. Koji osim bajki vjerovanja i nagađanja ne mora da predoči niti jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje. Kako znamo i ako se sjećamo izvješča Milošević je imao samo 20 miljardi .. Pa prema tome što da se i ovo ne vjeruje od malog čitaoca. Konačno i da je istina sasvim je u redu ako se sjetimo kako se naših 200 familja i Todorići obogatiše a nemaju iza sebe 160 miljuna stanovnika pored , plina i nafte u bezgraničnim količinama ! Prema tome gdje je problem.. Koliko država drugih je porobio Putin da bi njihovo oteo ??? Ili nagradu dobiva 50 godina nafte u bescjenje od država gdje je nekad poglavica bio Sadam ili Gadafi a sada sjede demokrati mi iz zahvalnosti se odužuju za slobodu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije