Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrajina Alep

Kurdske snage otvorile novu frontu protiv IS-a u Siriji

kurdi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
01.06.2016.
u 11:55

Arapski i kurdski borci Sirijskih demokratskih snaga krenuli su u utorak u napad za preuzimanje grada Manbidža od IS-a, ističe nevladina organizacija

Kurdske snage poduprte međunarodnom koalicijom otvorile su novu frontu protiv Islamske države u pokrajini Alep na sjeveru Sirije, izvijestio je u srijedu Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Arapski i kurdski borci Sirijskih demokratskih snaga krenuli su u utorak u napad za preuzimanje grada Manbidža od IS-a, ističe nevladina organizacija.

Opservatorij tvrdi da je 15 civila od kojih troje djece ubijeno u Manbidžu u zračnim napada koalicije. No, nije bilo moguće provjeriti te tvrdnje.

"U zadnja 24 sata, Sirijske demokratske snage zauzele su devet sela i nekoliko polja zapadno od Eufrata" i sada se nalaze 18 kilometara od Manbidža koji je IS osvojio 2014., ističe nevladina organizacija.

Nakon što su 24. svibnja pokrenule ofenzivu na IS u pokrajini Raka, Sirijske demokratske snage šire na zapad, u regiju Alep, borbu protiv ekstremističke skupine koja zauzima široka područja Sirije.

Ključne riječi

Komentara 12

IB
ibiza
14:17 01.06.2016.

samo napred

DU
Deleted user
15:26 01.06.2016.

Za mene trenutno najhrabriji narod na svijetu.Ratuju protiv terorista iako nemaju svoju drzavu.Kapa dolje i primjer trulom zapadu !!!

Avatar superhik74
superhik74
18:41 01.06.2016.

Anglo-cionisticki imperij ce slomiti zube na Siriji, a vise je bilo i vrijeme koliko su zlocina pocinili u zadnjih 100 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije