Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOJE SE PUTINA

I Švedska i Finska su u strahu pa bi u NATO

Rasmussen i Obama
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.04.2014.
u 22:45

Šveđani strahuju da je Rusija bacila oko na njihov otok Gotland koji je samo 200 kilometara od ruske enklave Kalinjingrada

Nakon ruske okupacije Krima, u Švedskoj i Finskoj razmišljaju o priključenju NATO-u.

Šveđani su u strahu da je ruski predsjednik Putin bacio oko na njihov otok Gotland, koji je oko 200 kilometara od Kalinjingrada, ruske enklave na Baltiku između Litve i Poljske. Gotland bi dobrodošao Rusima za kontrolu triju baltičkih država. “Tko bi na Gotlandu postavio sistem raketa za ciljeve u zraku i na moru, mogao bi spriječiti protivnika u djelovanju na Baltiku”, piše švedski general Neretnieks. Švedski vicepremijer Jan Björklund govorio je o mogućnosti ruske okupacije Gotlanda i rekao da bi Švedska trebala ući u NATO, ali zapovjednik švedske vojske Sverker Göransson odbacuje tu ideju. I u Finskoj raste podrška ulasku u NATO, a priprema se i švedsko-finski ugovor o obrani.  

>> Putin želi vratiti Finsku i Baltik pod rusko okrilje!

Komentara 29

HO
homofob
07:41 04.04.2014.

Mocne ruske vojne snage koje mogu sta god pozele, gdje god pozele se zabrinule radi 6 (sest - pola tuceta) natovih F-16 koji su premjesteni u balticke zemlje da pomognu kontrolirati njihov zracni prostor. Lavrov kaze to je zabrinjavajuce obzironon na NATO obecanja da to nece ciniti. Nato kaze situacija se promjenila pa sada rade sta situacija zahtjeva. Nitko nije za sada upitao Putina koliko vrijedi ruski potpis na ugovoru da ce Rusija garantirati nepovredivost ukrainskog teritorija u zamjenu za transfer ukrainskog nuklearnog oruzja 1994.

NE
Nepokolebljiv
07:54 04.04.2014.

Autor(ica) clanka kaze "boje se Putina" . Pa normalno da se razumni ljudi boje. Rezoniranje razumna covjeka se moze predvidjeti a neuracunljiv postupa prema trenutnom hiru a ne prema razumu.

Avatar El Indio
El Indio
08:28 04.04.2014.

A boji li se Putin Cecenije, Tatarstana, Kalmikije, Dagestana....na istoku Japana koji nema nerascicsene racune sa teritorijama???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije