Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH

Dojava o bombi uzbunila Bečane

Beč
Foto: Ilustracija:Reuters/Pixsell
24.10.2014.
u 14:37

Na mjesto dojave izašli su policijski stručnjaci za deaktiviranje eksploziva i eksplozivnih naprava, koji su uz pomoć specijalnog robota i Röntgen aparata pregledali paket i utvrdili da je sadržaj bezopasan

Sumnjivi paket ostavljen na tramvajskog stanici na Schwarzenbergplatzu u središtu Beča, uzbunio je u petak prijepodne ne samo Bečane nego i bečku policiju. Više od šezdesetak policajaca osiguravali su navedeno područje koje je bilo zatvoreno za sav promet.

Na mjesto dojave izašli su policijski stručnjaci za deaktiviranje eksploziva i eksplozivnih naprava, koji su uz pomoć specijalnog robota i Röntgen aparata pregledali paket i utvrdili da je sadržaj bezopasan. Nakon dva sata istrage dali su znak za svršetak uzbune i Bečani su odahnuli. Sumnjivi paket policiji je prijavio jedan od službenika Bečkog javnog prijevoza (Wiener Linien), obzirom da je bio ostavljen i naslovljen na u Beču nepostojeću adresu.

Austrijski elektronski mediji izvještavaju kako je i bečka dojava o sumnjivom paketu pokazala da su sigurnosne teme, pogotovo nakon terorističkog napada u Kanadi, isplivale i u Austriji na površinu.

Bečki dnevni list „Kurier“ u petak piše kako je anketa austrijskog Instituta za ispitivanje javnog mnijenja OGM provedena za ovaj dnevnik pokazala da trećina Austrijanaca strahuje od terorističkih činova pripadnika ekstremističke skupine Islamske države. Njih 52 posto još uvijek ne vidi nikakvu opasnost za ovu alpsku zemlju.

„Na prvi pogled izgleda malo. Ali obzirom da je riječ o temi koja je prilično daleko od njih, ne bi podcjenjivala navedenu trećinu“, rekla je istraživačica OGM-a Karin Cvrtila za Kurier.

Rezultat ankete je pokazao da su najzabrinutiji među austrijskim ispitanicima pristaše krajnje desno usmjerene Slobodarske stranke FPÖ (49 posto), slijede ih narodnjaci ÖVP-a (32 posto) te socijaldemokrati (23 posto) i Zeleni (12 posto). 

„To je vezano uz obrazovanje i razinu informacija. Što se manje zna, to je veći strah“, zaključila je Cvrtila.  

>> Zbog dojave o bombi ispraznili škole i fakultete u Teslinoj u Splitu

Ključne riječi

Komentara 1

TH
thekurcula
15:44 24.10.2014.

Kaže li se Bečani ili Bečlije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije