Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DESETA CRVENA TJERALICA

BiH raspisala interpolovu tjeralicu za borcem Islamske države

isil
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
25.11.2016.
u 19:29

Početkom siječnja 2014. teško je ranjen u sukobima s pripadnicima "Slobodne vojske Sirije"

Interpol je raspisao crvenu tjeralicu za bosanskohercegovačkim državljaninom Edinom Alijevom na zahtjev pravosuđa BiH koje sumnja da se bori na strani terorističke organizacije Islamske države na području Sirije, izvijestili su u petak mediji u BiH.

Alijev, koji se od 2013. nalazi u Siriji vlasti BiH sumnjiče za organiziranje terorističke skupine i povezivanje s teroristima Islamske države. Ime ovog 29-godišnjeg državljanina BiH nalazi se na stranicama traženih osoba Interpola.

Prema ranijim navodima iz sigurnosne agencije Edin Alijev je u Siriju otišao 21. svibnja 2013. zajedno s Јasminom Grabusom i Sezimom Mandžukom. Potom mu se pridružila šerijatski vjenčana supruga Aida Kobić. Početkom siječnja 2014. teško je ranjen u sukobima s pripadnicima "Slobodne vojske Sirije". 

Tjeralica za Alijevom je deseta po redu koje su raspisale vlasti BiH. Prije mjesec dana raspisana je tjeralica za Samida Cicvaru i Nasera Arnauta, a Interpol od ranije traga za Ramom Grahovićem i Ibrom Ćufurovićem iz Velike Kladuše, Edinom Pečenkovićem iz Bihaća, Јasminom Keserovićem iz Zavidovića, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem i državljaninom Saudijske Arabije i BiH Ahmedom Zuharijem.

>> Erdogan prijeti EU: 'Dobro me poslušajte. Ako učinite još korak, granice će se otvoriti, utuvite si to u glavu'

Ključne riječi

Komentara 2

RO
Rocky15
22:34 25.11.2016.

koliko takvih u bih još ima to zna samo izetbegović

IB
ibiza
09:16 26.11.2016.

treba sve takve pustiti da se idu boriti dole pa se vise nece ni vratiti ,naj bolje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije