Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korupcijska afera

AFERA PATRIA Bivši slovenski premijer Janša osuđen na 2 godine

Janez Janša (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/9
Autori: kh/VLM, sve
05.06.2013.
u 09:56

Janša je prema nepravomoćnoj presudi primio mito za sebe i svoju stranku SDS od finske tvrtke Patria za sklapanje ugovora o nabavi 136 borbenih oklopnih vozila za slovensku vojsku vrijednih 278 milijuna eura

Bivši slovenski premijer Janez Janša proglašen je krivim u slučaju Patria u kojem je bio optužen zajedno s brigadirom slovenske vojske Tonijem Krkovičem i direktorom tvrtke Rotis Ivanom Črnkovičem. Janša je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora koliko je tužiteljstvo i predložilo te mora platiti 37 tisuća eura.

Krivi su proglašeni i Krkovič te Črnkovič koji su svaki osuđeni na 22 mjeseca zatvora. I oni moraju platiti kaznu od 37.000 eura. Obrana je već najavila žalbe na nepravomoćnu presudu.

Trojicu se prema otpužnici teretilo da su bili dio korupcijske afere u kojoj je Patria obećala i dijelom isplatila nezakonite provizije za posao sklopljen sa slovenskom vojskom.

Janša je prema nepravomoćnoj presudi primio mito za sebe i svoju stranku SDS od finske tvrtke Patria za sklapanje ugovora o nabavi 136 borbenih oklopnih vozila za slovensku vojsku vrijednih 278 milijuna eura.

Tužitelj je tražio da se Janšu osudi na dvije godine zatvora i novčanu kaznu od 37.000 eura. Za ostalu dvojicu tražili su 22 mjeseca zatvora. Sud je toliko i dosudio nepravomoćnom presudom.

I dok se čekala presuda, Janšini pristaše prosvjedovali su pred sudom uzvikujući "Janša, Janša". Ondje ih je oko 300-tinjak, a čuva ih policija. 

>> Janezu Janši prijeti dvogodišnja zatvorska kazna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije