Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALKULACIJE

Znate li da Dinamo može proći skupinu i sa sedam bodova? Evo što se treba dogoditi

Manchester City - Dinamo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
02.10.2019.
u 20:29

U povijesti Lige prvaka znalo se čak dogoditi i da se na drugom mjestu skupine završi sa svega šest osvojenih bodova.

Igrači Dinama i Manchester Cityja još nisu ni odahnuli nakon utakmice, a već se rade kalkulacije o tome tko bi mogao proći skupinu.

Za Dinamo bi prolazak bio velik uspjeh jer ne radi takve podvige svaki dan. Hrvatski je prvak u skupini C Lige prvaka zajedno s momcima Pepa Guardiole. A kada imate tako veliku momčad za koju se pretpostavlja da će uzeti sve bodove i zasjesti na vrh tablice i prije nego što se sve do kraja odigra, onda znate da vam ostaje borba s druga dva suparnika za preostalo mjesto koje vodi u drugi krug Lige prvaka, odnosno za treće mjesto u skupini koje vodi u Europsku ligu.

Drugo mjesto 1998./99.

Atalanta i Šahtar, Dinamovi protivnici u skupini, imaju iste ambicije kao i on. Iako je nezahvalno raditi pretpostavke, s obzirom na viđeno, momčad iz Bergama možda je već otpisana. Dva poraza u debiju u elitnom natjecanju nisu ohrabrujuća, ali to samo znači da Dinamo ima veće šanse. Ako protiv Šahtara dinamovci uzmu četiri boda (pobjeda i remi) pa nakon toga upišu poraze od Atalante i “građana”, Zagrepčani bi imali sedam bodova što bi im sigurno bilo dovoljno barem za treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

No sa sedam bodova Dinamo bi mogao osvojiti i drugo mjesto.

U povijesti Lige prvaka znalo se čak dogoditi i da se na drugom mjestu skupine završi sa svega šest osvojenih bodova. U sezoni 2015./16. u skupini E Roma je bila treća sa šest bodova, jednako koliko je imao i trećeplasirani Bayer Leverkusen, a četvrti je s pet bodova bio BATE Borisov. Prva je, uvjerljivo s 14 bodova, bila Barcelona. Sličan scenarij mogao bi se dogoditi i u ovosezonskoj Dinamovoj skupini.

Uglavnom, šanse za još jednu zimu u Europi itekako su realne za momke iz Maksimirske 128, bilo u Ligi prvaka ili Europskoj ligi.

Dobar rezultat u LP-u Dinamo pamti i iz sezone 1998./99. kada je osvojio drugo mjesto u skupini. U prve tri utakmice skupine A igrači su osvojili samo jedan bod i trenera Kranjčara zamijenio je Velimir Zajec. U preostale tri utakmice Dinamo je porazio Porto u Zagrebu, Ajax u Amsterdamu i u zadnjoj utakmici odigrao neodlučeno s grčkim Olympiakosom. Došao je do osam bodova i drugog mjesta u skupini. No to nije bilo dovoljno za plasman dalje jer su tada samo dvije najbolje drugoplasirane momčadi išle u novu fazu natjecanja.

Bilo kao bilo, sada je još rano, ali i nezahvalno nekoga ‘gurati’ dalje.

Ključne riječi

Komentara 5

IL
ilijan1a
21:38 02.10.2019.

Dinamo će proći sa 15 bodova

DA
danijelrukavina4
20:55 02.10.2019.

Pa i ovo gdje su sada je na neki način uspjeh. Dečki uopće ne trebaju razmišljati i kalkulirati. Trebaju igrati. Svaku utakmicu. Pa i ovom "strašnom" Manchesteru su dostojno parirali. Dečki znaju igrati. Po meni trebaju samo dignuti fizičku spremu na ovu razinu natjecanja. Ima tamo na Velebitu, u Baškim Oštarijama prazan hotel, sa dvoranom. Prije velikih utakmica jedno 7 dana samo na trčanje po Velebitu. Povesti i specijalistu za klopu. Da dignu trčanje i izdržljivost za jedno 20 - 25 %. Nije Dinamo nikome "lak zalogaj". A kada budu još spremniji, moći će oni i sa Manchesterom.

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
01:16 03.10.2019.

Sve ovisi o citiu ako oni sve pobjede, u Zagreb u zadnjem kolu dolazi C ekipa , jer se city baca na borbu sa Liverpoolom za prvaka i tu Dinamo moze izvuc bod . Sahtar u Zagrebu mora past aa Atalanta ili Dinamo u Harkovu uzet bod i to je 7 bodova i sigurno drugo mjesto . Sljedece kolo Atalanta moze ispast iz kombinacija ako city pobijedi trece mjesto je Dinamovo zbog gol razlike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije