Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putellas za povijest

Zlatnu loptu vratila je u Španjolsku prvi put nakon 1960. i Suareza

Alexia Putellas
FC Barcelona
30.11.2021.
u 16:20

Kapetanica Barcelone Alexia Putellas (27) u ponedjeljak je proglašena najboljom igračicom svijeta nakon što je dobila Ballon d'Or Feminin.

I dok je Lionel Messi s osmijehom slavio svoju sedmu Zlatnu loptu, i dok je Robert Lewandowski žalio jer je nije dobio i dok je Cristiano Ronaldo 'kipio' je jer bio jako daleko od nje, u rukama je svoj trofej čvrsto držala kapetanica Barcelone Alexia Putellas (27).

Postala je tako prva španjolska reprezentativka koja je osvojila Ballon d'Or od 1960. i Luisa Suareza. U ponedjeljak je proglašena najboljom igračicom svijeta nakon što je dobila Ballon d'Or Feminin.
Putellas je također proglašena Uefinom ženskom igračicom godine u kolovozu.
- Ovo je vrlo emotivno za mene, vrlo posebno. Sjajno je biti ovdje sa svim svojim suigračicama. Toliko smo toga proživjele i doživjele zajedno, posebno prošle sezone - rekla je Putellas koja je zabila 26 golova prošle sezone za Barcelonu u svim natjecanjima, od čega 18 u prvenstvu, tako je nastavila i ove. Da je u dobroj formi govori činjenica da već ima devet pogodaka i 10 asistencija u 11 nastupa u ligi.

Inače, Alexia je rođena u košarkaškoj obitelji, a počela je igrati nogomet sa šest godina. Prvi klub za koji je igrala bio je Sabadello, nakon što je upisana preko obiteljskog prijatelja koji je igrao za klub.

Dio Barcelonine obitelji je od 2012. godine, nakon što je veći dio svoje omladinske karijere provela u redovima Espanyola. Otkako se pridružila Barceloni, osvojila je pet naslova prvaka, šest Copas de la Reina i jedan naslov Uefine Lige prvaka za žene.

U mlađim danima idole je vidjela u Andrésu Iniestu, Rivaldu i Ronaldinhu, kao i nogometašici Louisi Nécib koja je igrala za Olympique Lyonnais.
Godine 2012., dva tjedna prije početka Europskog ženskog prvenstva do 19 godina, preminuo je njezin otac Jaume. A njemu je i sada posvetila koju rečenicu:

- Sve radim zbog tebe. Nadam se da si ponosan na svoju kćer. Gdje god da jesi, ovo ja za tebe, tata - rekla je Putellas koju je otac i potaknuo na nogomet. 
- Vodio me na treninge svaki dan. Iz tog razloga bih voljela da je i dalje tu negdje. 

Recimo i da je Putellas studirala poslovnu administraciju i menadžment na Sveučilištu u Barceloni, ali je kasnije napravila stanku od studija kako bi se usredotočila na nogomet.

Zanimljivo, ova vezna igračica postala je tek treća žena koja je osvojila Ballon d'Or nakon Ade Hegerberg, prve pobjednice 2018., i Megan Rapinoe koja ju je osvojila 2019. godine. Zbog pandemije nije bilo nagrade 2020. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije