Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autobusom i vlakom

Zlatna pirueta putuje do klizališta Zibel u Sisku

Umjetničko klizanje
Sanjin Strukic/Pixsell
09.11.2021.
u 07:31

Natjecanje će se održati od 8. do 11. prosinca, a predsjednica Hrvatskoga klizačkog saveza Morana zahvalila je Gradu Sisku na suradnji te je obećala da će natjecanje biti događaj za Sisak i Siščane, a posebno revija pobjednika.

Prvi put u povijesti međunarodno natjecanje u umjetničkom klizanju, Zlatna pirueta održat će se izvan Zagreba. Drugog izbora nije bilo jer je Ledena dvorana stradala u zagrebačkom potresu pa je rješenje pronađeno u Sisku, na klizalištu Zibel.

– Ovo je 53. izdanje Zlatne piruete, a samo dvaput do sada je natjecanje odgođeno. Prvu put za vrijeme Domovinskog rata, a drugi put, lani, zbog pandemije. Zasada imamo prijave iz 23 zemlje. Svi klizači i klizačice za vrijeme natjecanja boravit će u zagrebačkom hotelu Internationala odakle će svakodnevno putovati autobusima do Siska. Srećom, riječ je o samo 40 minuta vožnje. Svi ljubitelji klizanja iz Zagreba moći će brzim vlakom do Siska – rekla je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

Hrvatski aduti na Pirueti bit će sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, Hana Cvijanović...

– Lana i Antonio su u odličnoj formi i nastup na Zimskim olimpijskim igrama zamalo im je izmaknuo. Treniraju u Moskvi i u hrvatsku dolaze tjedan dana prije početka Zlatne piruete – naglasila je Morana Paliković Gruden.

Natjecanje će se održati od 8. do 11. prosinca, a predsjednica Hrvatskoga klizačkog saveza Morana zahvalila je Gradu Sisku na suradnji te je obećala da će natjecanje biti događaj za Sisak i Siščane, a posebno revija pobjednika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije