Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

Zlatko Saračević: Tin ima srce veliko kao neboder na Trešnjevci

28.11.2017.
u 12:25

Žarko Marković upitan je za srijedu zbog bolova u vratu, Tin Kontrec sigurno igra.

Rukometaši PPD Zagreba odmarali su se protekli vikend od utakmica pa je Zlatko Saračević, novi trener kluba, to iskoristio i otišao do Dubrovnika da se oprosti sa svojim dojučerašnjim igračima.

– Morao sam otići po svoje stvari, razdužiti stan i usput pogledao utakmicu Dubrovnika i Kozale. Na kraju susreta dečki su obukli majice s natpisom – Saračević, hvala ti za sve. To me je zaista ganulo. I da, potekla je koja suza. Nekako sam se uspio zbližiti s klubom iz Dubrovnika, s igračima, ljudima koji vode klub. Bilo mi je zaista lijepo raditi ondje. Poslije utakmice počastio sam dečke. Bilo je veselo, ali i tužno – istaknuo je Saračević.

Srce poput nebodera

U nedjelju su “plinari” imali trening jer je utakmica Lige prvaka protiv RN Löwena na rasporedu već ove srijede.

– Imao sam ideju da nakon utakmice svi zajedno pogledamo drugo poluvrijeme utakmice između RN Löwena i Vardara. Naručili bismo pizze, ali na kraju ništa od toga jer tehnički nismo mogli ostvariti gledanje te utakmice u prostorijama kluba – istaknuo je Saračević.

Kakva je situacija uoči RN Löwena?

– Iskreno, puno bolja nego kad sam došao u klub. Osjeća se pomak u radu, atmosfera je dobra. Samo me muče ozljede. Žarko Marković je upitan, Damira Bičanića muči lakat – počeo je nabrajati Saračević.

A hoće li nastupiti Tin Kontrec koji je propustio Barcelonu zbog upale zuba?

– Liječnici su mu savjetovali da ne trenira u nedjelju, no on nije htio ni čuti. Ma, Tin ima srce veliko kao neboder na Trešnjevci. Naravno da sam dopustio da trenira i bit će u kadru za susret protiv njemačkog prvaka – naglasio je trener “plinara”.

Löwen u Zagreb dolazi kao trenutačno četvrtoplasirana momčad skupine, s istim brojem bodova kao treća Barcelona, te samo bod manje do drugog Nantesa. Prvi Vardar ima četiri boda više.

– Što se tiče Löwena, to je momčad koja ima nekoliko lica. Mi ćemo se u ovih nekoliko dana pripremiti za te neke njihove kombinacije. Naš cilj je da pokušamo zaustaviti Schmida, njihova najboljeg igrača. Opet, mene više od Löwena i Schmida zanima moja momčad. Želim vidjeti neke pomake u igri u odnosnu na Barcelonu. Moramo biti puno brži. Radimo na toj brzini reakcije. Jer kada sam nakon prve utakmice rekao da smo spori, ne znači da sporo trčimo, nego su nam spore reakcije u obrani, spore su nam reakcije u napadu – rekao je Saračević koga muči to što RN Löwen nikad ne igra s istim igračima.

Novi trener, nove ideje

– Jednom igra na mjestu kružnog napadača Pekeler, drugi put Baena, treći put Guardiola. Onda, primjerice, Rnić jednom igra, drugi put ga uopće nema u sastavu. Malo na mjestu desnog vanjskog igra Petterson, malo Reinkind. Jedino je sigurno da stalno igra Schmid – istaknuo je Saračević.

Bez obzira na ozljedu lakta Damir Bičanić uvjeren je da je sve u redu i da će biti spreman za srijedu.

– S dolaskom novog trenera dosta toga pokušavamo promijeniti. Novi trener donio je neke nove ideje, samo što nema puno vremena sve posložiti do Löwena. Bitno je da idemo u dobrom smjeru. Što se tiče Löwena, to je momčad puna vrhunskih igrača i na svakoj poziciji imaju dva podjednako dobra igrača – istaknuo je Bičanić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije