Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje Cedevite

Zdovc: Igračima sam kazao da se sjete gdje smo bili prije samo 10 dana

Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
02.11.2017.
u 00:15

Do velike pobjede, druge u Eurokupu, Cedevitu su odveli najstariji (Ukić, 18 koševa) i najmlađi igrač (Musa, 20 koševa).

Na krilima iznimne šuterske večeri i sjajne timske obrane, košarkaši Cedevite odigrali su najbolju utakmicu sezone i izborili drugu pobjedu u Eurokupu. Cedevitaši su nadigrali trostruko skuplji ruski Unics iz Kazanja (94:74) što im je bila šesta pobjeda u nizu u posljednjih deset dana izborena u tri natjecanja.

– Ovo nam je bila najbolja predstava ove sezone. Odigrali smo super, prije svega napadački. Imali smo dobar dan, trice smo gađali 14-25. No, odlično smo igrali i obranu i ovo je bitna pobjeda za sada, ali i za ubuduće – kazao je kapetan Roko Ukić koji je sinoć, poput još nekih, odigrao najbolju ovosezonsku utakmicu (18 koševa, 3 asistencije, 2 osvojene lopte).

Najbolji strijelac domaćeg sastava bio je njegov najmlađi igrač Džanan Musa (20 koševa), a dvoznamenkasti su bili još i drugi razigravač Will Cherry (17 koševa) i branič Filip Krušlin (13 koševa).

1/7

– Meni je u ovoj utakmici lako bilo biti trenerom jer svatko tko je ušao u igru dao je svoj doprinos. S ovim smo postigli i neki mir. Igrači su pokazali da mogu, ali smo i pokazali da ne ovisimo o pojedincima. U prvom smo poluvremenu imali problema jer zbog njihovih 11 napadačkih skokova, no u drugom je to bilo puno bolje. Znali smo da s njima ne smijemo “šahirati” jer su oni dobri u sporijoj igri, pametni su, dobro čitaju. Znali smo da moramo zaustaviti Smitha i Ejima i da nas u tom slučaju Lasme neće moći sam dobiti. Sve skupa, to je jako lijepo izgledalo – kazao je Cedevitin trener Jure Zdovc koji u svlačionici nije zaboravio ni upozoriti svoje igrače:

– Sjetite se gdje smo bili prije samo 10 dana i utakmice sa Zvezdom. No, i kada smo gubili ja sam bio miran, baš kao što sam i sada, jer u sportu se to brzo okrene. Sezona je duga, bit će tu još svega. Mi i dalje moramo pobjeđivati, a u sportu postoji ono pravilo da si dobar koliko si dobro odigrao svoju posljednju utakmicu.

I članovi gostujućeg sastava, predvođenog centrom Lasmeom (24 koša, 7 skokova) i razigravačem Colomom (18 koševa, 5 asistencija), komplimentirali su domaćinu:

– Naš najveći problem bila je što nismo spriječili kreaciju svih tih otvorenih šuteva do kojih je dolazilo iz igre jedan na jednoga ili iz pick and rolla – ustvrdio je trener Unicsa Dimitrios Priftis.

U preostalim utakmicama ove skupine Andora je nadigrala Levallois (79:61), dok je Torino doživio debakl kod kuće protiv Darušafake (60:89).

Poredak: 1. Darušafaka 4-0, 2. Torino 3-1, 3. Cedevita 2-2, 4. Unics 2-2, 5. Andorra 1-3, 6. Levallois 0-4.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije