Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer liga

Slavica rekordnih 47 koševa za Cedevitinih 'plus 46' protiv Zagreba

Nik Slavica
Foto: Cedevita
29.10.2017.
u 23:44

U pokušaju da zabije 50 koševa, Slavica je prigodom zakucavanja isčašio prst kojeg mu je klupski liječnik odmah namjestio

Mladi Šibenčanin Nik Slavica (20, 205 cm) ušao je u povijest kluba čiji je član tek nešto više od mjesec dana. Otkad postoji Košarkaški klub Cedevita nitko dosad nije u jednoj prvenstvenoj utakmici zabio 47 koševa. Uz to, imao je i 16 skokova, tri ukradene lopte i dvije blokade te je ostvario indeks korisnosti 56. A Slavici je to pošlo za rukom protiv nejakog Zagreba (129:87) oslabljenog za neigranje svoga najboljeg igrača Martina Junakovića.

- Ne sjećam se da je itko ikada ovoliko zabio za Cedevitu u nekoj službenoj utakmici - kazao je predsjednik kluba Mladen Veber.

Je li to Cedevitin trener Jure Zdovc držao Slavicu tako dugo u igri (36 minuta) zato što je i on htio da mladac postane klupski rekorder?

Nik Slavica
1/8

- S obzirom da smo imali samo tri visoka igrača, da smo Stipanovića odmarali, da je Žganec ozlijeđen, a da me Amerikanac Johnson nervirao, nije bilo druge. Morao sam ga maksimalno koristiti.

Čini se da je cijela klupa navijala za to da Slavica zabije 50.

- Jest, no zbog toga se na kraju i ozlijedio. A baš sam razmišljao da li da ga zamijenim radi umora jer je puno pretrčao - kazao je Zdovc.

Ozljeda se zbila točno 8.7 sekundi prije završne sirene kada je Slavica jurnuo u kontru u kojoj je fauliran u pokušaju zakucavanja. Da je zabio imao bi još i slobodno bacanje za 50. koš.

- Udario sam u obruč pa sam iščašio prstenjak na desnoj ruci. Srećom, klupski liječnik dr. Tomislav Cerovečki odmah ga je namjestio.

A dr. Cerovečki nam je kazao da će Slavica i uz tu ozljedu i fiksaciju prsta moći trenirati i igrati i da bi sve moglo proći za dva tjedna.

- Dobio sam priliku i iskoristio. Kao senior nikad nisam zabio preko 40, no kao kadet i junior zabijao sam ja i po 70, 80 koševa - kazao je Slavica.

Dvoznamenkasti kod cedevitaša još su bili i dvojica 18-godišnjaka Musa (20) i Bajo (16), dok je kod zagrebaša prednjačio 19-godišnji Domagoj Proleta (30 koševa), donedavni junior madridskog Reala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije