Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon klupskog rekorda

Slavica: Suigrači su htjeli da zabijem više od 50 koševa

31.10.2017.
u 23:23

Nitko nikad u majici Cedevite nije postigao toliko koševa u službenoj utakmici (47) kao 20-godišnji Šibenčanin u susretu sa Zagrebom

Nik Slavica (205 cm), član toliko obećavajućeg naraštaja košarkaša rođenih 1997. (Žižić, Zubac), novi je rekorder u povijesti KK Cedevita. Nitko nikad u majici Cedevite nije postigao toliko koševa u službenoj utakmici (47) kao 20-godišnji Šibenčanin u susretu sa Zagrebom.

Iako će neki tom rekordu naći slabost u tome da je postignut u igri protiv jedne od najslabijih momčadi u ligi, na hrvatskim košarkaškim parketima to je ipak velika rijetkost. Uostalom, i negdašnji supertalent koji je i sam zabijao toliko, a to je Josip Sesar, kaže da to nikad nije lako učiniti.

U Ciboni se nisam snašao

Da nije, pod prekršajem, promašio zakucavanje i pritom iščašio prst, Slavica bi postigao 50 koševa.

- Lijepo je bilo vidjeti da je i klupa to željela, da me podržavaju i stariji igrači, da žele da napredujem.

Niku je puno značilo i to što mu je dr. Cerovečki na licu mjesta namjestio dislocirani članak prsta desne, šuterske ruke.

- Kad sam vidio kako to izgleda, malo sam se prestrašio, no fiksirat će mi taj prst i trenirat ću, a nadam se i igrati protiv Unicsa u srijedu u Eurokupu.

U toj rekordnoj utakmici, Slavica je najmanje 10 puta zakucao. Što u kontri, a što na tzv. alley-oop.

- Odgovara mi tranzicijska košarka, zbog brzine i visine. U ovom susretu morao sam igrati centra, silom prilika sam i u Ciboni morao igrati “četvorku”, no ja se i dalje osjećam kao krilni igrač.

A da bi na toj poziciji bio učinkovitiji, trebaju mu stabilniji šut i veća prodornost.

- Znam ostati nakon treninga i šutirati ili doći ranije pa driblati oko stolaca. Sve je stvar samopouzdanja. Ja sam kao kadet i junior dobro šutirao, zabijao sam i po pet trica u četvrtini, no izgubio sam samopouzdanje na prijelazu u seniore. U Ciboni su me stalno kritizirali da ne znam šutirati, no doći će to sve na svoje.

U Ciboni su mu dopustili i da ode jer su tri mjeseca kasnili s plaćom. No, unatoč tome, nama se činilo da je tada pogriješio i da je trebao odigrati sezonu do kraja.

- U Ciboni je momčad bila super, no nisam se snašao u ulozi s napadačkim ograničenjima. Zato sam otišao u SAD, u kamp moje agencije Wasserman u kojem sam se odlučio pripremati za NBA draft. Nažalost, ozlijedio sam se krajem svibnja, manje od mjesec dana prije drafta, pa sam se morao povući s liste kandidata.

Kako je pola godine kasnije završio u Ciboninu rivalu Cedeviti?

- Cedevita me htjela već prvi dan kada sam raskinuo s Cibonom. Na koncu sam odlučio ostati u Zagrebu, u kojem sam proživio pola života, u gradu u koji sam došao kao desetogodišnjak. I dalje volim Cibonu jer sam u njoj igrački odrastao, no Cedevita je ipak bolje organiziran klub, najbolje u Hrvatskoj.

Fizikalije za NBA ligu

S obzirom na to da pred sobom ima još dvije godine (do 22.), kakvi su mu planovi za NBA draft?

- Mogao sam biti “draftiran” i ove godine, ali bi me ozljeda gurnula u drugi krug, pa sam se radije povukao.

Po “fizikalijama”, Slavica je NBA potencijal. Uostalom, igrač od kojeg je na juniorskom SP-u prije dvije godine igrao bolje (Jayson Tatum), sada je u prvom sastavu Bostona, a baš je njega najatraktivnije blokirao na SP-u.

- Vidite kako su čudni životni putevi, on je već u NBA ligi. Njegova je prednost to što je Amerikanac, oni su već od 14. na NBA radaru, a mi Europljani moramo se više nametati. Ako Bog da, možda i ja odem i opet ga blokiram.

Komentara 2

GV
golub Vaso
23:30 31.10.2017.

iživljavanje na juniorima, dok je u regionalnoj ligi zakucan na klupu

Avatar comandante
comandante
16:56 01.11.2017.

momak ...saberi se, natrpao si djecu igrajući centra što i u stvari jesi ali zbog visine samo ličiš na vanjskog igrača...malo skromnosti i manje pljuvanja a još manje gluposti tipa imao sam šut ali su me kritizirali pa sam ga izgubio, on je uspio jer je amerikanac... saberi se i radi, možda postaneš solidan aba igrač za par godina za ostalo si limitiran do bola, uhvati se škole!!! prijateljski savjet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije