Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVO PROBLEM

Zbog ustaških pjesama prijete najteže kazne! O nevolji HNS-a se priča i u susjedstvu

Navijači na Opus Areni na utakmici Hrvatske i Turske
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/45
13.10.2023.
u 09:42

"Bojali su se iz Hrvatskog nogometnog saveza da se ne ponovi skandal iz Rijeke kada su igrali protiv Litve", navodi u svome tekstu Blic te dodaje kako je većina stadiona odgovorila zvižducima. Međutim, to ne znači da Uefa neće reagirati i odgovoriti još težim sankcijama, no što je to bilo prošloga puta

Hrvatska je u Osijeku izgubila od Turske rezultatom 1:0. Time su vatreni pali na drugom mjesto skupine D i upisali prvi poraz u kvalifikacijskim utakmicama za Euro, dok je Turska sada vodeća. Usprkos uglavnom blijedoj i bezidejnoj igri hrvatske reprezentacije, u Osijeku je bilo problema i izvan terena.

Na kraju prvoga poluvremena nekoliko je navijača pjevalo ustašku koračnicu. "Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom", glase stihovi koji bi mogli dovesti do novih kazni Uefe. Hrvatska je već kažnjena (10 tisuća eura, oduzimanje tisuću mjesta) zbog ustaške zastave na utakmici s Latvijom, a ovoga bi puta sankcije mogle biti strože.

GALERIJA Hrvatska izgubila od Turske (0:1). Vatreni će u Walesu morati puno bolje

Navijači na Opus Areni na utakmici Hrvatske i Turske
1/45

Stroge kazne još izglednije kada se uzmu u obzir povici s tribina nakon što je poništen penal za Hrvatsku. Engleski sudac Anthony Taylor je u 90. minuti nakon dugačke VAR provjere ipak odlučio da nema igranja rukom koje zaslužuje najtežu kaznu, a s tribina se skandiralo "cigani, cigani". Zbog takvog skandiranja u Ligi nacija, Hrvatska je već uvjetno kažnjena zatvaranjem stadiona.

VEZANI ČLANCI:

Ovakvim postupcima navijača iznenađeni su i mediji susjednih država, dakako ponajviše oni iz Srbije. "Skandal Hrvata, pjevali ustaške pjesme tijekom meča s Turskom", stoji u naslovu Telegrafa. Pridružuje im se i Blic. "Skandal u Osijeku! Hrvati se nisu opametili: Ustaške pjesme i rasistički povici grmjeli s tribina", stoji u naslovu teksta, a dodaju i kako je većina na stadionu odgovorila zvižducima.

"Bojali su se iz Hrvatskog nogometnog saveza da se ne ponovi skandal iz Rijeke kada su igrali protiv Litve, kada su trojica navijača unijela ustašku zastavu i kada su mahali istom. Ipak, nisu spriječili da nekolicina navijača na utakmicu u Osijeku sve to ponovi", objašnjava srpski portal.

VIDEO Modrić o porazu blijede Hrvatske: 'Ne treba dramiti. Jednostavno nismo bili pravi'

Komentara 26

FR
FraneTente1861
10:06 13.10.2023.

Nama daju lekcije iz Beograda oni koji su imali jedini "Judenfrei" grad u svijetu. Beograd koji su upravljali najveci fasisti Dimitrije Ljotic i njegov Zbor pokret i Milan Nedic. Ja osobno nebi skandirao Ustaske pjesme na medunarodnim utakmicama Hrvatske ali razumijem ogorcenje navijaca i vjerujem da u buducnosti imat cemo pravu intelektuanu raspravu o ZDS!

Avatar Idler
Idler
10:15 13.10.2023.

Rad bi čul kaj je z "junakima" iz Rijeke i zna li se gdo im je nabavil karte, se skup organiziral ? PS: inače ovo za susjedstvo - ja naivno pomislil na Sloveniju 😁

SL
SlavaAP
09:57 13.10.2023.

Opet HDZovci u akciji? Pa znamo da su karte podijeljene podobnima tako da na utakmici i nije bilo pravih navijaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije