Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN JANKOVIĆ

Zapaprili smo Linzu, volio bih ih izbaciti jer misle da mogu sve

Medveščak
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/7
11.03.2018.
u 17:05

– Mislim da bismo trebali proći Linz, a dalje ne mogu govoriti jer ne znam. Playoff je druga priča u odnosu na regularni dio sezone, ali nadam se finalu, zato i igramo.

Otkako je Medveščak izašao iz elitnog KHL-a, vidno je standard hokeja pao, ali i broj posjetitelja u Ledenoj dvorani Doma sportova. Možda u Zagreb više ne dolaze velika hokejaška imena, možda hokej više nije tako brz, ali zato su priliku u EBEL-u dobili novi, mladi i prije svega hrvatski igrači.

Pokazali su da su i ranije zaslužili mjesto u prvoj momčadi jer svako malo netko od njih dobije nominaciju za YoungStar EBEL-a (najboljeg mladog igrača). Nakon Vilima Rosandića i Adama Deutscha i Ivan Janković (23) dokazao je da zna igrati.

Trenira od treće godine

– Puno mi znači jer nisam baš previše igrao, ali zabio sam gol jednoj jako dobroj momčadi i golmanu. To mi daje poticaj za budućnost, ali nisam samo ja zaslužan za to nego i dečki koji su me pogurali. Kada čovjek igra i dobiva minutažu, skuplja sigurnost i iskustvo na ledu, a to je potrebno za razvoj i mislim da mi još malo nedostaje da se razvijem u pravog hokejaša. Za razliku od minutaže s početka sezone, sada sam puno zadovoljniji i zato se i nadam da će sljedeće sezone jako računati na mene – kaže Janković koji hokej igra od svoje treće godine.

Medveščak
1/6

– Bacili su me na klizanje, bio sam ogromni hiperaktivac, a kako mi je mama psihologinja, odmah je to shvatila i rekla da moram na sport ili ću joj polupati stan. Htjeli su me upisati na nogomet i košarku, ali bio sam premali i onda su vidjeli da na hokej primaju članove. Nisam se dao, vidio sam dečke u opremi i uplašio se, a onda je došao trener i bacio pak na teren i ja za sam krenuo za pakom. Trenirao sam i nogomet, ali me je trener otjerao jer sam bio pregrub – kaže Medveščakov napadač kojega danas očekuje druga utakmica četvrtfinala protiv Linza. Igra se na četiri dobivene, a Zagrepčani već imaju prednost iz prve jer pobijedili su s 4:3.

– Mislim da bismo trebali proći Linz, a dalje ne mogu govoriti jer ne znam. Playoff je druga priča u odnosu na regularni dio sezone, ali nadam se finalu, zato i igramo. Linz je odlična momčad, dečki su jako dobri španeri i nezgodni su suparnici, znaju svoj posao i igraju na 100 posto svih 60 minuta. Nisam očekivao da se možemo vratiti u prvoj utakmici, ali na kraju smo im zapaprili i nije im baš svejedno sada doći u Zagreb. To je veliki poticaj i za momčad i za upravu jer povesti na gostujućem ledu protiv takve momčadi ogroman je uspjeh. Oni su mislili da će se prošetati kroz četvrtfinale, ali sada im je malo kiselo. Baš bih volio da ih izbacimo iz playoffa jer misle da mogu sve. Prgavi su – zaključio je Ivan koji uz hokej i studira, završava sportski menadžment na Libertasu. Nada se da će fakultet riješiti do ljeta, a za sada želi samo dobru atmosferu u Ledenoj.

Želi stari žar u Ledenoj

– Mislim da se ove sezone igrači puno više bore za klub i za svoje ime nego zadnje dvije sezone. Nakon prve pobjede nećemo dići nos, nismo takvog mentaliteta da ćemo se sada uzdizati i misliti da smo napravili sve. Linz će doći još nabrijaniji. Nadam se da će im Ledena pokazati jer tamo u Linzu je atmosfera nevjerojatna. Dvorana je limena, odzvanja, ne čuje se trener na klupi, ne čujemo se međusobno kada tribine zagrme i zato želim da se vrati stari žar u Ledenu, kaže Janković.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:20 11.03.2018.

Podrška Medvjedima.

IT
I-To
20:21 11.03.2018.

Bravo Medvedi ovo je bio rumopis Hbela prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije