Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pojačavaju obranu

Iskusan branič Drew Schiestel novo je pojačanje Medveščaka

Drew Schiestel
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
23.02.2018.
u 13:31

Drew Schiestel (1989) ima bogato iskustvo igranja u raznim hokejskim ligama...

Kanadski branič Drew Schiestel novo je pojačanje u obrani zagrebačkih medvjeda…

- Schiestel je kvalitetan branič s izraženim klizačkim vještinama za kojeg vjerujemo da nam može dati dodatnu snagu u narednim utakmicama međurunde i doigravanja. Trenutačno imamo nekoliko ozlijeđenih igrača na rosteru, osobito u obrani i važno nam je da se može odmah uključiti. Sa sobom donosi iskustvo igranja u EBEL-u kao i brojnim svjetskim ligama i klubovima. Sretan je i uzbuđen zbog prilike da nam pomogne u što boljim rezultatima - najavio je novo pojačanje sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox.

Drew Schiestel
1/6

Drew Schiestel (1989) ima bogato iskustvo igranja u raznim hokejskim ligama. U svom sportskom životopisu bilježi 247 odigranih AHL utakmica, 60 utakmica odigranih u DEL-u, 23 u ECHL-u, 32 u EBEL prvenstvu, 264 u OHL-u...

Bio je skautiran od strane Buffalo Sabresa u drugoj rundi NHL Entry Drafta (2007.) nakon čega je niz sezona igrao za njihove AHL filijale - Portland Piratese i Rochester Americanse. 2013. prelazi u Bulldogse, no već godinu kasnije napušta Sjevernu Ameriku i dolazi u Europu. Europsku profesionalnu karijeru započinje u DEL-u za Düsseldorfer EG.

Nakon sezone u njemačkom prvenstvu odlazi u dansku ligu Metal Liggen u kojoj igra u dresu Rungsted IK.  Međutim, nakon dvije europske sezone ponovno se vraća u Sjevernu Ameriku, u Indy Fuele u ECHL, gdje je odigrao 14 utakmica i ostvario 5 bodova.

Novi početak u Americi nije dugo potrajao jer se Schiestel ubrzo ponovno vraća u Europu, točnije u EBEL gdje potpisuje za mađarski Fehérvár AV19. Za Fehérvár je odigrao 32 utakmice i ostvario 18 bodova (4 + 14). U Medveščak ipak dolazi iz norveškog Lørenskog gdje je ove sezone odigrao 31 utakmicu i postigao 19 bodova.

U sezoni 2010./11. igrao je i na AHL All Star-u, a sezonu nakon (2011./12) svlačionicu je dijelio i s nekim bivšim Medveščakovcima - Shaone Morrisonom  i Drew MacIntyreom u Rochester Americansima.

Schiestel se zagrebačkim medvjedima pridružuje već danas, a bude li registracija dovršena na vrijeme na led Doma sportova u dresu Medveščaka izaći će već večeras na utakmici protiv Klagenfurta.

 

Komentara 2

CA
canon60
14:31 23.02.2018.

Imali su cijelu sezonu šupljikavu obranu, nekako ipak ušli u play-off pa prodaju Mahbooda pa se sada krpaju kako znaju. Ne kužim baš tu klupsku politiku.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
10:36 25.02.2018.

Gojanovićeva politika ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije