Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA liga

Zagrebaši pobijedili Nexe i drugu sezonu u nizu izborili finale

PPD Zagreb - Nexe
Foto: Jozo Čabraja/SEHA Gazprom League
1/3
02.04.2019.
u 20:40

Zagrebaši su se autoritativno postavili u hrvatskom derbiju u prvom polufinalnom dvoboju SEHA Gazprom lige

Rukometaši PPD Zagreba i drugu sezonu zaredom igrat će u finalu SEHA Gazprom League. Nakon pobjede nad drugim hrvatskim predstavnikom Nexeom (28:23) igrat će u srijedu (19 sati) finale protiv Vardara koji je bio bolji od Brest Meškova (25:23).

Bit će to repriza lanjskog finala iz Skoplja kad naš prvak nije bio daleko od iznenađenja, a nedavno su crveno-crni nanijeli PPD Zagrebu bolno uvjerljiv poraz u osmini finala Lige prvaka.

>> Pogledajte što je rekao vratar PPD Zagreba Radivoje Ristanović

- Mi smo tada izgledali kao da smo pali s Marsa, a njima je baš sve išlo. Moramo pokazati karakter - rekao je u najavi sutrašnjeg dvoboja vratar našeg predstavnika Radivoje Ristanović.

Zagrebaši su se autoritativno postavili u hrvatskom derbiju u prvom polufinalnom dvoboju SEHA Gazprom lige. Zapravo je obračun u dalekom Brestu bio prvi veliki sudar dva najjača hrvatska kluba ove sezone, a bit će ih još jer će se bitke voditi i u prvenstvu i Kupu.

Naoko je bilo izjednačeno, ali hrvatski prvak uglavnom je vješto koristio nešto veći broj pogrešaka izazivača, a dojam je da je razliku od četiri gola razlike na poluvremenu donijela odlična dionica Slovenca Aleksa Vlaha koji bi sljedeće sezone mogao imati i značajniju ulogu u sastavu PPD Zagreba. Po talentu mu ona svakako pripada.

Našičani su igrali bolje nego u posljednjim europskim utakmicama kad su bili u očitom padu forme, imali su nekoliko jako dobrih kombinacija u napadu, ali nedovoljno za pobjedu nad favoritom dvoboja, za što bi se ipak morao dogoditi ili izrazito loš dan zagrebaša ili barem jedan posebno nadahnuti pojedinac u Horvatovoj momčadi. Kako nije bilo ni jednog ni drugog, PPD Zagreb otišao je u finale lige koju je osvojio samo jednom, u Skoplju 2013. godine.

Momčad Branka Tamšea nakon vodstva 16:11 u 33. minuti ponudila je čak s nekoliko izgubljenih lopta u nizu priliku suparniku za veliki povratak, no čistu kontru Jelinića za -1 odlično je zaustavio Ristanović.

Zanimljivo, kao i lani pod vodstvom Saračevića protiv Celja, opet je odlično igrao najiskusniji u vanjskoj liniji zagrebaša Bičanić, dok je Vlah preuzeo rolu Domagoja Pavlovića. Kod Našičana je pozitivno što se nisu predavali do kraja, a kod zagrebaša suverena kontrola utakmice.

PPD Zagreb - Nexe
1/8

PPD Zagreb – Nexe 28:23 (15:11)
BREST – Dvorana Viktoria. Gledatelja 1000. Suci: Nikolić i Stojković (Srbija)
PPD ZAGREB: Ristanović 10 obrana, Kastelic; Mrakovčić 1, Božić-Pavletić 2, Kontrec, Burić 2, Sršen 2, Horvat 5 (3), Potočnik, Jotić, Mandić 3, Hrstić, Bičanić 7, Karvacki, Vlah 6, Vekić. Trener Branko Tamše
NEXE: Car 6 obrana, Lelić (1); Šipić 4, Gadža 3, Leban, Eter, Zrnić, Barišić Jaman, Buvinić 7 (6), Jelinić 1, Vida 4, Lonča, Lavrič, Tomić 1, Jaganjac 3, Celebi. Trener Hrvoje Horvat
SEDMERCI: PPD Zagreb 2 (2), Nexe 7 (6)
ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute, Nexe 6 minuta

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Komentara 1

SE
sesvečan7
18:46 02.04.2019.

.....oni još samo njih mou pobijediti,neda obac da nexe dobije.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije