Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO Race

Yates potvrdio ukupnu pobjedu, Fedeli iz cjelodnevnog bijega do etapnog slavlja

Biciklizam
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/9
06.10.2019.
u 18:14

"Pobjeda je pobjeda bez obzira o tome koliko je utrka 'velika'. Mogu biti zadovoljan sezonom iako sam tijekom nje imao uspona i padova", rekao je Yates.

Britanac Adam Yates (Mitchelton-Scott) pobjednik je ovogodšnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race vožene od utorka do nedjelje koja je završila na Trgu svetog Marka u Zagrebu.

Yates je pobijedio sa 22 sekunde prednosti ispred drugog Talijana Davidea Villelle iz kazahstanske Astane, odnosno 29 sekundi ispred trećeg Španjolca Victora De la Partea, člana američke momčadi CCC.

Za 27-godišnjeg Yatesa, koji je 2016. godine završio na četvrtoj poziciji na "Tour de Franceu", ovo je druga pobjeda na nekoj etapnoj utrci u karijeri, dosada je najbolji bio još i na utrci u Turskoj 2014. godine. Početkom ove godine zauzeo je druga mjesta na "WorldTour" utrkama "Tirrenno-Adriatico" i "Volta a Catalunya".

"Pobjeda je pobjeda bez obzira o tome koliko je utrka 'velika'. Mogu biti zadovoljan sezonom iako sam tijekom nje imao uspona i padova", rekao je Yates.

Osim crvene majice namijenjene ukupnom pobjedniku, Yates je osvojio i zelenu majicu kao najbolji penjač na CRO Race. Plavu majicu za najboljeg u natjecanju po bodovima osvojio je njegov momčadski kolega Australac Alexander Edmondson (Mitchelton-Scott), a bijelu majicu za najboljeg mladog vozača osvojio je Kazahstanac Vadim Pronski iz Astane, momčadi koja je osvojila naslov ekipnog pobjednika.

Najbolje plasirani hrvatski biciklist bio je 40-godišnji Radoslav Rogina (Adria Mobil) koji je završio na desetom mjestu ukupnog redoslijeda sa 2:09 minuta iza Yatesa.

Pobjednik posljednje, šeste etape vožene od Svete Nedelje do Trga svetog Marka u Zagrebu je Talijan Alessandro Fedeli iz francuske momčadi Delko Marseille koji je ciljem prošao dvije sekunde prije drugog Slovenca Jana Tratnika iz Bahrain-Meride i trećeg Austrijanca Floriana Kiernera iz Felbermayr Simplona.

Fedeli je bio član osmorke koja se izdvojila iz glavne skupine na samom startu etape u Svetoj Nedelji, a hrabrom vožnjom po zagrebačkim ulicama uspio je odoljeti naletima pelotona sve do samoga cilja. Fedeli je napao svoje partnere iz bijega tijekom pretposljednjeg kruga voženog središtem Zagreba 10-ak kilometara prije cilja. Iako su mu Kierner, Nizozemac Stef Krul (Metec-TKH) i Austrijanac Florian Gamper (Tirol KTM) konstantno bili na samo 10-ak sekundi zaostatka, nisu ga uspjeli uhvatiti, dok je peloton predvođen momčadi Bahrain-Merida pogrešno procijenio kada treba krenuti u lov te zakasnio u hvatanju 23-godišnjeg Talijana kojemu je ovo peta profesionalna pobjeda u karijeri.

Yates je ciljem u Zagrebu prošao kao sedmi s pet sekundi iza Fedelija, no i to mu je bilo dovoljno da poveća svoju prednost u konačnom redoslijedu sa 15 na 22 sekunde ispred Villelle.

Posljednja, šesta etapa vozila se od Svete Nedelje do Zagreba, a biciklisti su tijekom 155-kilometarskog puta osim Svete Nedelje obišli još nekoliko gradova u Zagrebačkoj županiji, Veliku Goricu, Dugo Selo, Vrbovec i Sveti Ivan Zelinu, dok je utrka okončana s dva kruga od po šest kilometara središtem Zagreba. U Velikoj Gorici, Dugom Selu i Vrbovcu bili su prolazni ciljevi, dok je Sveti Ivan Zelina bio domaćin jedinog brdskog cilja na etapi.

Vrlo brzo nakon starta iz glavne skupine izdvojilo se osam vozača, Austrijanci Florian i Patrick Gamper iz momčadi Tirol KTM, Florian Kierner i Patrick Lehner iz Felbermayr Simplona te Nizozemci Dylan Bouwmans i Stef Krul (Metec-TKH), Talijan Alessandro Fedeli (Delko Marseille) i Slovenac Matic Grošelj (Ljubljana Gusto Santic). Ta osmorka vrlo je brzo stvorila prednost od preko četiri minute tako da je međusobno podijelila sve nagrade na prolaznim i brdskim ciljevima, ali kako niti jedan od vozača u bijegu nije bio blizu vrha u poretku za osvajanje prvog mjesta u za niti jedno od tri natjecanja (ukupni redoslijed, natjecanje po bodovima, natjecanje za najboljeg penjača), ti rezultati nisu utjecali na konačni redoslijed.

Iako je do ulaska u Zagreb prednost vodeće skupine pala na samo minutu i pol te se činilo kako će pobjednik doći iz glavne skupine vozača, mladi Fedeli imao je druge planove i fantastičnim solo-bijegom ostvario lijepu pobjedu.

REZULTATI,
6. ETAPA:

1. Alessandro Fedeli (Ita/Delko Marseille)    3:22:14
2. Jan Tratnik (Slo/Bahrain)                       +2
3. Florian Kierner (Aut/Felbermayr Simplon)        +2
4. Stef Krul (Niz/Metec-TKH)                       +2
5. Alexander Edmondson (Aus/Mitchelton-Scott)      +5
6. Dušan Rajović (Srb/Adria Mobil)                 +5
7. Adam Yates (VB/Mitchelton-Scott)                +5
8. Sjoerd Bax (Niz/Metec-TKH)                      +5
9. Benjamin Hill (Aus/Ljubljana Gusto Santini)     +5
10. Quentin Pacher (Fra/Vital Concept)             +5
-----------------------------------------------------
31. RADOSLAV ROGINA (HRV/Adria Mobil)             +24
51. JOSIP RUMAC (HRV/Androni Giocattoli)        +1:31

KONAČNI REDOSLIJED:
1. Adam Yates (Mitchelton-Scott)             20:57:05
2. Davide Villella (Ita/Astana)                   +22
3. Victor De la Parte (Špa/CCC)                   +29
4. Andrej Zajc (Kaz/Astana)                       +42
5. Domen Novak (Slo/Bahrain)                      +50
6. Alexis Guerin (Fra/Delko Marseille)          +1:09
7. Pierre Rolland (Fra/Vital Concept)           +1:25
8. Brent Bookwalter (SAD/Mitchelton-Scott)      +1:42
9. Sjoerd Bax (Niz/Mrtec-TKH)                   +1:45
10. RADOSLAV ROGINA (HRV/Adria Mobil)           +2:09
---------------------------------------------------
37. JOSIP RUMAC (HRV/Androni Giocattoli)       +19:11

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije