Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Vukovi posustali pred energijom najmlađih u ligi, kod gostiju zablistao Hrvat Jelavić

Foto: ABA liga
1/2
24.11.2023.
u 21:07

U pobjedi nad Cibonom (83:69), u sastavu Mege isticao se mladi hrvatski reprezentativac, 19-godišnji Andrija Jelavić (15 koševa, 8 skokova, 3 blokade), kojem je to bio prvi nastup u rodnom mu gradu otkako je prije više od dvije godine otišao u Srbiju

Košarkaški Cibone nisu uspjeli izboriti i četvrtu pobjedu u nizu u ABA ligi. Pred svojom, prilično angažiranom publikom, nisu se uspjeli othrvati energiji najmlađe momčadi regionalne lige (Mega) koja je, bez veterana Jankovića, prosječno stara 20 godina.

Protiv atletski moćnog suparnika, cibosi su jako teško dolazili do šuteva a i prodori im nisu sretno završavali. A kada ih je sustigao umor napadačka igra im se raspala a i obrana je posustala pa su gosti došli do bodova kroz priličnu mirnu završnicu (69:83).

Cibonini problemi počeli su u drugoj četvrtini, sr pojačanim pritiskom gostiju po cijelom terenu, u kojoj su zabili samo 11 koševa. A da Megina obrana stvara domaćinu probleme moglo se vidjeti kada su Vulićevi vanjski igrači, očito u nemogućnosti da nešto organiziraju, šutirali trice iz solo akcija. A ti tricaški pokušaji završavali su na obruču pa su mladi Beograđani otišli na osam razlike (25:33) a većeg minusa na poluvremenu Cibonu je spasilo 11 napadačkih skokova u prvih 20 minuta no taj elementarni zaostatak više nisu uspjeli anulirati.

U njihovim redovima zapaženu rolu još u prvom poluvremenu imao je mladi hrvatski reprezentativac Andrija Jelavić (7 koševa, 3 blokade), negdašnji košarkaš Cedevite Junior. Mladi Zagrepčanin utakmicu je završio sa 15 koševa, 8 skokova, 3 blokade i najvećom valorizacijom u svom sastavu. Jelavić je zadivio zakucavanjem, preko igrača, u 27. minuti za gostujućih "plus 10" (40:50). Još jednom je pogodio Jelavić za najveće vodstvo Beograđana, ovaj put tricu (48:58) a pažnju je, posebice svojim prodorima, plijenio i 18-godišnji bek Nikola Topić (12 koševa, 5 asista). A s razonovrsnim rješenjima svidio se i Turčin Omercan Ilyasoglu (18 koševa).

Kod cibosa dvoznamenkasti su bili bek Jakov Mustapić (13 koševa), razigravač Krešimir Radovčić (11) i krilo Aleksandar Aranitović (11) te krilni-centar Tomislav Buljan (13 koševa) koji je vukao prvo poluvrijeme ali je u nastavku ostao bez onoga što ga odlikuje a to je energija.

- Mega je u skoro svim elementima igre bila za nijansu bolja od nas. To je atletski izrazito predisponirana momčad, igrali su vrlo agresivno i tu nismo nalazili rješenja. Nismo imali dubine u igri a kada je tako onda budemo prilično jednostavni odnosno jednodimenzionalni što je Mega kažnjavala - zborio je Cibonin trener Jakša Vulić a njegov kolega sa suparničke klupe (Marko Barać) ovako je vidio ovaj dvoboj:

- Mi smo u pripremi utakmice pokazali respekt prema Ciboni i onome što rade. Od samog starta igraju dobru košarku koja nije bila nagrađena i rezultatski sve do posljednjih par kola. Protiv Studentskoj centra zabili su 60 koševa šutirajući trice i to smo mi u dobroj mjeri neutralizirali.

I doista, cibosi su ovaj put trice šutirali 7 od 23 (u prvom poluvremenu 1 od 13) dok su gosti zabili jednu više. Četiri Ilyasoglu a dvije Andrija Jelavić za kojeg je njegov trener kazao:

- S obzirom na minutažu koju mu dajem, Andrija se očito uklapa u ono što ja od njega želim. Što je veća uloga to je i veća odgovornost a ja sam zadovoljan kako se Jelavić ponaša i odnosi prema obvezama i jako sam zadovoljan kako napreduje.

Zadovoljan, sam sa sobom, jest i sam Andrija koji nam je, po izlasku s parketa, kazao:

- Ovo je prvi put da sam igrao u svom rodnom gradu otkako sam iz njega, prije dvije godine, otišao. Mega je za mene bio pun pogodak. Našao sam svoju poziciju, igram četvorku, i sve ide jako dobro.

Mega je tako u Zagrebu izborila svoju petu ovosezonsku pobjedu dok je Cibona doživjela šesti poraz (3-6). 


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije