Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ukrajinsko nogometno prvenstvo

Vukojević: Rođendanski dar Grigoriju Surkisu

Ognjen Vukojević
Goran Stanzl
22.11.2009.
u 12:50

Dinamo nadigrao Šahtar s 3:0 i sad mu bježi sedam bodova. Robusni napadač Milevski junak je utakmice, a Vukojević je odigrao svih 90 minuta.

Više od sat vremena Ognjen Vukojević ostao je na dopinškoj kontroli. No nije mu bilo teško nakon što je njegov kijevski Dinamo nokautirao najvećeg suparnika Šahtar s 3:0 u derbiju ukrajinskoga nogometnog prvenstva.

Prava drama

– Nakon šoka što se nisu plasirali na Svjetsko prvenstvo, nakon velike drame, poslije ove utakmice dečki su zapjevali u svlačionici. Ipak pobjeda nad Šahtarom liječi i one najsvježije rane – rekao nam je sat nakon završetka utakmice hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević.

Njegov je Dinamo do slavlja stigao nakon što je Šahtar već u drugoj minuti "zaledio" 15 tisuća gledatelja u Kijevu.

– Darijo Srna, koji je po mom mišljenju opet odigrao dobru utakmicu, srušen je u kaznenom prostoru, no Kijevljani nisu uspjeli pogoditi s 11 metara. Oni su bolje otvorili dvoboj, ali mi smo se nakon toga vratili u utakmicu i bili apsolutno dominantni.

Još jednom je Dinamov junak bio Milevski. Robusni i pomalo nezgrapni srednji napadač, kojem u ovoj igri ništa nije tajna, jučer je briljirao. Postigao je pogodak u idealno vrijeme, u 45. minuti, a o pobjedniku je odlučio samo devet minuta kasnije, u 54. minuti. Cijelu priču zaključio je Jeremenko pogotkom u 61. minuti. Dobru prigodu imao je u 80. minuti i Vukojević.

– Pucao sam glavom, ali je lopta otišla pokraj vrata. Nema veze, ovo je bila pobjeda koja na kraju prvenstva može biti presudna. U ovom trenutku imamo sedam bodova prednosti nad Šahtarom, gostujemo tamo na proljeće, ali ponovno smo dokazali da smo najbolja ukrajinska momčad – istaknuo je Vukojević i potom dodao:

Ključan naslov

– Svima u klubu strašno je važno da budemo prvi jer na taj način ulazimo izravno u Ligu prvaka.

Jučerašnju pobjedu igrači su kao rođendanski dar poklonili predsjedniku Surkisu. Zauzvrat ne treba dvojiti da će igrači biti bogato nagrađeni.

– Hja, običaj je da nas nagradi. Ali o tome se ovdje ne razgovara. Najvažnije je da smo slavili u derbiju, da se možemo posvetiti daljnjim utakmicama u Ligi prvaka gdje se još nismo predali – zaključio je Ognjen Vukojević.

Komentara 1

OB
-obrisani-
15:07 22.11.2009.

Poštovani Hrvati. Imam za vas novu šalu koja kroži po Sloveniji.. U školi pita učiteljica maloga Ivicu koga on to voli .. I mali Ivica odgovori: Ja ne volim oca, jer je stalno odsutan i na poslovnom putu. A pitaa učiteljica: Voliš li ti svoju majku ?. Ivica odgovara: ne volim ni majku jer ona stalno odlazi od kuče na kavicu sa prijateljicama. Pa upita učiteljica: Pa koga onda ti voliš Ivice ? Dečko odgovori: Ja volim Hrvatsku nogometnun reprezentaciju jer ona ostaje doma... Naka vama bude lijepa nedelja i uspješan tjedan..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije