Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJANJE

Bol bih riješio kortikosteroidima, ali to želim izbjeći!

Ivica Kostelić (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/14
28.12.2012.
u 08:34

Konkurentima je krenulo, bit će gusta borba za Veliki globus, kaže Ivica

Ej, striček Ivica, je l' biste se usudili skočiti iz svemira kao Felix Baumgartner, pitao je u gužvi u West Gateu neki mališan našeg najboljeg skijaša, koji je kao iz topa odgovorio:

– Bih! Ako bih se uvježbao kako treba, skočio bih i ja – kazao je Ivica.

Ali to je 40 tisuća metara?

– Nema veze!

Ne mogu biti veseo, boli

Ispred Hervisa, njegova sponzora, skupilo se ljudi, nasmiješen se fotografirao sa svakim, dijelio autograme, a čak mu je u jednom trenutku netko u ruke dao i novorođenče. Kad smo ostali sami, smiješak na licu je oslabio, a on pokazao na bolno koljeno. Situacija se nije poboljšala unatoč optimističnim prognozama.

– Skijam jer uživam u tome, a kada mi nešto u tome smeta, ne mogu biti veseo. Situacija se svela na borbu protiv boli, što nije baš neko zadovoljstvo. Treba to prebroditi... – kazao je Ivica.

Kako se bol može riješiti, postoji li neki način?

– Može se to riješiti poprilično lako, i to kortikosteroidima. Međutim, to u svakom slučaju želim izbjeći.

A jesu li u Svjetskom kupu oni dopušteni?

– U ovakvim slučajevima jesu – veli Ivica.

Kortikosteroidi su protuupalni lijekovi koji mogu ekspresno pomoći, ali mogu i uzrokovati neugodne nuspojave poput povećavanja težine, oslabljuju imunološki sustav, izazivaju osteoporozu, zatim pucanje kostiju itd.

Pritisak mi se smanjio

Razmišljate li o operaciji nakon završetka sezone?

– Ne znam, sve ovisi o tome kakvo će biti stanje.

Okrenimo se Sljemenu, kako se pripremate?

– U slalomu me koljeno sluša, ali u veleslalomu ne “drži”. U Münchenu na Novu godinu vozim paralelni slalom, koji je za ovakvu situaciju idealan jer nema velike pauze između laufova i to je sprint, kratka utrka. Zasad ono što smo probali nije donijelo čudesne rezultate, ali pokušat ćemo i neke druge stvari. Cilj mi je na Sljeme doći u dobrom stanju.

Je li pritisak uoči domaće utrke veći nego inače s obzirom na probleme?

– Ne, rekao bih da je manji nego inače. Hrabri me i što je moje skijanje na nivou, dobro smo trenirali ovih zadnjih par dana. Ali koljeno diktira sve.

Morali ste odustati od ciljeva koje ste zacrtali uoči ove sezone?


– Nažalost, stvari se tako odvijaju. To nije baš pod mojom kontrolom, ali ima drugih izazova, ciljeva mi ove sezone neće nedostajati.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar germanicus I
germanicus I
16:17 28.12.2012.

PA i ti si bolestan u glavi pa ne ideš na liječenje!Nemate poštenog skijaša{a bogme ni skijašicu} ali kritizirati to vam je oduvijek išlo!

BR
BratCroat
12:56 28.12.2012.

Možda nije pripremljem pa nalazi opravdanje u bolovima. Pa kad te boli prestani i idi na lijećenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije