Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALO SE KOME JAVLJA

Viduka progovorio nakon duge šutnje: Kovač je dobar čovjek, igrači će ga pratiti

Mark viduka
Foto: Press Association/PIXSELL
06.06.2014.
u 13:30

– Nema me u nogometu, a živim svuda, eto sad ste me našli u Londonu – kaže Viduka.

Naći Marka Viduku doista je posao za Sherlocka Holmesa. Bivšeg reprezentativca i igrača Dinama, Celtica i Leedsa nema u javnosti, povukao se i živi obiteljskim životom.

– Nema me u nogometu, a živim svuda. Eto, sad ste me našli u Londonu – kazao je Mark ili Marko Viduka.

Pomalo prati Hrvatsku

Ostao je isti, miran, skroman, nije čovjek od puno riječi. Jedva je pristao reći par rečenica o današnjem susretu Hrvatske i Australije, koje su igrale na SP-u 2006. godine, Viduka je namučio svog prijatelja Stjepana Tomasa, a Australija je zaustavila našu reprezentaciju u skupini.

– Daleko je to, nisu mi emocije s te utakmice ostale u posebnom sjećanju. Danas većinom igraju drugi dečki, a ja to i ne pratim baš previše. Želim samo sreću i Hrvatskoj i Australiji u Brazilu, iako im neće biti lako. Australija je u najtežoj skupini (Španjolska, Nizozemska, Čile, nap. a.), a ni Hrvatska nije sretno prošla u ždrijebu.

Koliko znate o Hrvatskoj?

– Pratim pomalo, koliko stignem. Ima zaista dobrih igrača, ali na velikom natjecanju nije odlučujuće samo to, važan je i faktor sreće, treba se dosta toga složiti da bi se došlo do velikog rezultata. Jako mi se sviđa Niko Kovač, po onome što znam, što sam pročitao i čuo, dobar je trener, ali i čovjek i igrači će ga pratiti, bit će iza njega.

Brazil im je škola

A Australija?

– Za obje reprezentacije to je zadnja utakmica prije početka Svjetskog prvenstva, generalna proba, iako je upitno hoće li treneri igrati sa svim igračima. Mogu samo poželjeti da ne bude ozljeda. Bio sam u Londonu na utakmici Italija Irska kad je Montolivo slomio nogu, to je bilo strašno. Samo da se takvo što ne dogodi u ovoj utakmici.

A Australija je u fazi obnove reprezentacije. Nema više nekih starijih igrača, nema Kewella, još su se neki oprostili, neki su ozlijeđeni. Trener Ange Postecoglou bio je nekoć jako dobar igrač, igrao je u Melbourneu i dobio je zadatak da napravi novu reprezentaciju, sve je više mladih i za njih je Svjetsko prvenstvo u Brazilu velika škola, sjajno iskustvo – kazao je Mark Viduka.

>> Novi kapetan Australije naš je dečko Mile Jedinak iz Varteksa

Komentara 5

SE
sestrićna
14:13 06.06.2014.

pozz marku legendi..

DO
domicic
14:25 06.06.2014.

Igračina samo takva. Šteta što su ga mediji otjerali iz Dinama.

PA
Pajdo
15:59 06.06.2014.

Pa otjerali ga jer je Hrvat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije