Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Olimpijske igre u Tokiju

VIDEO Incident u Tokiju, atletičarka iz Bjelorusije traži azil: 'Ovo liči na otmicu!'

- Molim Međunarodni olimpijski odbor (MOO) za pomoć. Na mene se čini pritisak i silom me žele vratiti u Bjelorusiju, iako nisam pristala na to.
01. kolovoza 2021. u 17:17 19 komentara 10586 prikaza
Foto: Reuters
Pogledajte galeriju 1/8

Bjeloruska sprinterica Kristina Cimanovskaja (24) javno je kritizirala Bjeloruski olimpijski odbor, zatim se odbila vratiti u domovinu, a nakon što su je prisilno željeli ukrcati na zrakoplov, zatražila je pomoć japanske policije.

Tokio: Sandra Perković u kvalifikacijama bacanja diska Prigovor šampionke Sandra Perković se žali da su Amerikanci protežirani, ali tu se ne može ništa napraviti

- Molim Međunarodni olimpijski odbor (MOO) za pomoć. Na mene se čini pritisak i silom me žele vratiti u Bjelorusiju, iako nisam pristala na to. Molim MOO da intervenira - objavila je video bjeloruska atletičarka.

 | Autor : Reuters Foto: Reuters

Drama se odvila u tokijskoj Zračnoj luci Haneda, a sve što se događalo, Cimanovskaja podijelila je s Reutersom putem aplikacije Telegram, koja ima najbolji sustav enkripcije pa se tako osigurala da nitko ne može presresti komunikaciju.

- Treneri su mi u nedjelju (31. srpnja) ušli u sobu i rekli da se počnem pakirati. Sve jer sam javno prigovorila odluci da me se uvrsti u štafetu 4x400. Nisam se pripremala za to i nisam je trebala trčati, ali samo zato što u Tokio zbog nedovoljnog broja testova na doping nisu doputovale sve atletičarke - objasnila je Bjeloruskinja, koja je trebala 2. kolovoza nastupiti u kvalifikacijama utrke na 200 metara.

 

 

Novinar Tadeusz Giczan, također iz Bjelorusije, navodi da Cimanovskaja traži azil u Austriji. Oglasila se i njegova kolegica, Hana Ljubakova iz Minska.

 | Autor : Twitter Foto: Twitter

- Potvrdila je da se boji putovati u Bjelorusiju. Državni mediji već je napadaju i čine od nje negativku. Ovo liči na otmicu - napisala je Ljubakova.

Tokio: Sandra Perković u kvalifikacijama bacanja diska NISU ISTI UVJETI Sandra Perković nezadovoljna: Ovo je nepravda, pisali smo žalbe, pokušavali nešto napraviti...

Naime, da uistinu sve liči na svojevrsnu otmicu, potvrđuje činjenica da su je do zračne luke dopratila dva člana bjeloruske sportske delegacije.

Službenih informacija MOO-a, japanske policije, bjeloruskih ili austrijskih vlasti još uvijek nema.

>>> Hrvatska osvojila još jednu medalju u Tokiju

Isprobajte
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
Arena Centar
Spoj umjetnosti, ekologije i robotike
Zemlja čudesa unutar, i izvan, trgovačkog centra na ulazu u Zagreb
 • Avatar dzambo
  dzambo:

  SSSR-Se raspao al izgleda da ''jos i dalje'' na tim bivisim njihovim teritorijama bas onak ''bajno''....

 • Pacta_Conventa:

  Nema azila u Japanu , Japan je zemlja koja nikome ne odobrava azil , u Japanu zivi 0 migranata , deportiraju sve koji i slucajno zavrse u Japanu , to je njihova obrana , zemlja je prenapucena , obradive zemlje ... prikaži još!e malo , nafte i sirovina nemaju , jedino sto imaju je pamet i marljivost Japanaca , a za to im migranti ne trebaju

 • Avatar Rubinet
  Rubinet:

  Ovo sliči na otmicu ....Ličiti znači bojiti.