Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veljko Mršić:

Znali smo da nisu bolji od nas i vjerovali u sebe čak i kod minus 11

Veljko Mršić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.01.2016.
u 08:30

'Na kraju smo im zatvorili prodore i izlazili na svaki šut, imali smo i kontrolu skoka...'

Zahvaljujući spektakularnoj završnici Jacoba Pullena, koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 15 koševa (tri trice), Cedevita je izborila najvrijedniju ovosezonsku pobjedu u ABA ligi. Pred 6000 gledatelja, usred Beograda, pobijeđena je Crvena zvezda (80:79) što hrvatskom pred srpskim prvakom donosi dvije pobjede više, ali i bolji međusobni skor (2–0).

Još u 33. minuti bili su cedevitaši na “minus 11” (58:69), no onda Pullen i White tricama sokolove vraćaju u život (64:69). U tim trenucima White igra kao lažna četvorka pa dotad nezaustavljivi Miller (19 koševa, 11 skokova) više ne dolazi do šuteva. Osim toga, gosti se dobro brane od “pick and rolla” pa agresivni centar Zirbes (17 koševa) više ne dobija lopte po dubini već lopta domaćina kruži samo po perimetru.

Drama u završnici

A baš u tom razdoblju napadačku agresivnost podiže Bilan koji asistira Pullenu za 74:73, a potom i zabija tricu za novo vodstvo (77:76). Bila mu je to prva trica u ABA ligi, a druga sveukupno u pet sezona igranja za Cedevitu.

Pullen iz prodora zabija za 79:76, no i Gudurić zabija tricu, pa kod 79:79, 18 sekundi prije kraja, gosti kreću u posljednji napad. Domaći trener Radonjić očajnički viče Joviću da radi prekršaj, a ovaj na koncu to i čini, ali prekasno. Samo pet sekundi prije kraja kada Pullen pogađa prvo i promašuje drugo bacanje. Nakon toga, Kinsey juriša i diže se na šut, no Pullen mu izlazi na ruku i Zagrepčani slave.

– Odigrali smo sličnu završnicu kao i u Istanbulu protiv Efesa. I tamo smo na kraju igrali s četiri vanjska igrača, no tada je to bilo jer smo bili kadrovski kratki s visokim igračima, a ovaj put jer nismo uspijevali zaustaviti Millera – kazao je trener Veljko Mršić koji je nahvalio američkog pulena Jacoba Pullena:

– On iznimno napadačku završnicu, a igrao je i dobru obranu. Na kraju smo im zatvorili prodore i izlazili na svaki šut, imali smo i kontrolu skoka...

I doslovce gađao loptom

Kod 39:41 Mršića je naljutio njegov najopuzdaniji igrač. Miro Bilan napravio je (laktom) prekršaj u napadu, a kada je “dramatičar” Štimac pao kao gromom ošinut, Cedevitin centar ga je gađao loptom te je tako zaradio još i nesportsku, odnosno četvrti prekršaj. Srećom, Bilan se sačuvao od petog prekršaja i pri tome se još i razigrao u završnici. U posljednjih sedam minuta upisao je šest koševa, tri skoka te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

– Vjerovali smo da se možemo vratiti čak i kada su oni poveli sa 11 razlike, no odigrali smo pametnu završnicu. Znali smo da oni nisu toliko bolji od nas, da trebamo igrati čvrsto i da će naša prilika stići – rekao je Bilan.

>> Cedevita maestralnim preokretom šokirala Zvezdu usred Beograda!

Komentara 3

M6
miro 62
11:49 05.01.2016.

Svaka čast Cedeviti.Još jednom su dokazali da su pravi klub ,a još važnije prava momčad.Super ,puno uspjeha u nastavku Lige prvaka.

DO
doniidarko
11:50 05.01.2016.

bilan nije dobio nesportsku nego tehničku pogrešku... razlika je

JS
John_Smith
16:08 05.01.2016.

čestitke momcima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije